Aile Bakanlığı açıkladı: Her aileye 800 ila 1250 TL ödeme yapılacak

Aile Bakanlığı açıkladı: Her aileye 800 ila 1250 TL ödeme yapılacak

Aile Bakanlığı açıkladı: Her aileye 800 ila 1250 TL ödeme yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yapılacak ödemelerin bugün itibarıyla hesaplara yatırılacağını duyurdu. Bakan Göktaş, "Ülkemizin gelişimine paralel olarak vatandaşlarımızın refah seviyesini artırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu ay itibarıyla hanelere toplam 4 milyar TL ödeme yapılacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye Aile Destek Programı

Bakan Göktaş, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Aile Destek Programı'nın detaylarını paylaştı. Program kapsamında, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik olarak toplamda 80,4 milyar TL destek sağlandığını belirtti. Bakan, "Bu desteklerle hanelerin yaşam standartlarının yükseltilmesi ve ekonomik koşulların iyileştirilmesi hedeflenmektedir" dedi.

Yardımlar Nasıl Belirleniyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardım programlarını gelir kriterine göre sınıflandırıyor. Bakan Göktaş, "Sosyal yardımlardan yararlanamayan haneler için tek kriterimiz gelir durumudur. Bu sayede yardıma ihtiyacı olan herkese ulaşmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu. Program, düzenli sosyal yardımların yanı sıra, yardım alamayan ancak ihtiyaç sahibi olan haneleri de kapsıyor.

Bakan Göktaş, sosyal yardımların bütüncül bir şekilde ele alındığını belirterek, "Sosyal yardım programlarımızı sürekli güncelleyerek, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz. Eşit ve adil bir hizmet anlayışıyla, toplumun tüm kesimlerine ulaşmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.