Akıllı telefonunuzu şarj ederken bunu yapın!

Akıllı telefonunuzu şarj ederken bunu yapın!

Akıllı telefonlarımız günlük yaşamımız da büyük bir alan kaplamaktadır. Çoğu kişi akıllı telefonlarının şarjı yüzde yüze ulaşana kadar şarjda bırakıyor. Ancak her zaman yanımızda bulunan akıllı telefonların performansı pil gücüne bağlı. İşte detaylar...

Akıllı telefonların ne kadar sürede nasıl şarj edilmesi konusunda birçok yöntem denemiş olsa da. Aslında doğru olarak akıllı telefonları şarj etme yöntemleri bellidir. Akıllı telefonunuzun şarjını yüzde yüze kadar şarj etmek, akıllı telefonunuzun pil ömrünün büyük oranda kısalmasına neden olabilmektedir. Bu olay da akıllı telefonunuzun hızının yavaşlamasına ve şarjın çabuk düşmesine yani bitmesine sebep olabilir.

Akıllı telefonlarda hangi durumlarda pil ömrü azalır

Akıllı telefonlar çeşitlerine göre belirli özellikleri değişiklik gösterebilir. Bazı akıllı telefonlar da şarj durumu belirli bir seviyeye ulaştıktan sonra, akıllı telefonun şarj olması yavaşlayabilir. Akıllı telefonunuz prizde şarj halindeyken telefonla oynuyorsanız eğer akıllı telefonunuzun pil ömrü azalabilir. Bu hareket sonucun da akıllı telefonunuzda şarjının geç dolması veya şarjının çabuk bitmesine sebep olabilir. Akıllı telefonunuzu uçak modunda şarj edip ve bu haldeyken şarjının tamamen dolmasını beklemeden sürekli şarjdan çekip sonradan tekrardan şarja takmanız, akıllı telefonunuzun pil ömrünün azalmasına neden olmaktadır.

Akıllı Telefonu doğru şekilde şarj etme yöntemleri

  • Akıllı telefonunuzun şarj miktarının yüzde 50 ila 80 oranın da kalmalıdır. Bunu yaparsanız akıllı telefonunuzun pil ömrü uzayacaktır.
  • Gün içinde akıllı telefonunuzu kısa süreler zarfında ara ara şarj edebilirsiniz. Bu nedenle akıllı telefonun pilinin ısınmasını engellemiş olursunuz. Fakat prizde akıllı telefonunuz şarj olurken telefonu kullanırsanız eğer bu bilgilerin faydası olmayabilir.
  • Akıllı telefonlarınızın pil ömrünü uzatacak olan diğer yöntem ise akıllı telefonunuzu güç tasarrufu açıp kullanmaktır.
  • Akıllı telefonlarınızı gece vakti şarja takıp bırakmak çoğu kişinin yaptığı bir şeydir. Ancak yapılan bu şey telefonunuzun pil ömrünü azaltabilir.
  • Akıllı telefonunuzun pil ömrünü daha çok uzatmak için telefonunuzu aşırı sıcak ve aşırı soğuk havalarda ve ortamlar da kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Ayriyeten akıllı telefonunuzun pil ömrünü korumak için, akıllı telefonun orijinal şarjını kullanmak size büyük oranda fayda gösterecektir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.