Deprem uzmanından o il için korkutan tsunami ve deprem uyarısı!

Deprem uzmanından o il için korkutan tsunami ve deprem uyarısı!

Deprem uzmanından o il için korkutan tsunami ve deprem uyarısı!

Türkiye 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yaralarını sarmaya çalışıyor. Bir taraftan da yeni deprem uyarıları geliyor. 30 Ekim 2020'deki 6,6 büyüklüğünde bir deprem yaşayan İzmir için Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan İzmir’in Seferihisar ilçesi Sığacık Mahallesi’nde yaptığı konuşmada "30 Ekim 2020’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından Sığacık Mahallesi’nde bir kişinin yaşamını yitirdiği tsunami üzerinden sözlerini devam ettiren Ercan, “Burada büyük bir kıyım yaşamadınız. Bir kişi öldü ama bu daha büyük olabilir miydi? Olabilirdi. Şimdi bundan sonra daha büyüğü gelebilir mi? Gelebilir. Çünkü depremin resmi büyüklüğü 6.6." dedi.

"7.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLABİLİR"

Sözlerini sürdüren Ercan "Biliyorsunuz her depremin bir resmi büyüklüğü bir de gerçek büyüklüğü var. Ama depremin gerçek büyüklüğü 7. Doğanın bir kuralı vardır. Bir yerde bir doğa olayı olmuş ise bir deprem ya da bir süpürtü dalgası gelmiş ise gelecekte en az o büyüklükte bir daha olur. Yani bu gördüğünüz belki hayat yaşam süreniz içindeki ilk süpürtü dalgası. Ama bundan sonra da hep olacak. Çünkü milyonlardır yıldır bunlar hep oluyor. ‘Burada olabilecek en büyük deprem nedir?’ derseniz 7.3 dolayında bir deprem olabilir. İlle de Sisam’da olacak depremde mi korkacağız? Hayır. Girit’te, Rodos’ta, İkaria’da ya da Sakız Adası’nda olabilecek bir depremin oluşturabileceği bir süpürtü dalgası aynı şekilde etkileyecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.