DHBT 2024 başvuru tarihi için son gün…

DHBT 2024 başvuru tarihi için son gün…

DHBT 2024 başvurusunda bulunacak olan adayların en çok araştırdığı konu başvuru tarihleri oluyor. Adayların sınav ücretini hangi tarihe kadar yatırması gerekiyor? İşte detaylar…

2024 yılında DHBT sınavına katılım sağlayacak olan adaylar için sınav başvuru tarihleri araştırılmaya devam ediyor. Bu yıl 22 Eylül tarihinde uygulanması beklenen sınav için başvurular Ağustos ayında açılacak. Sınav başvuru ücretini ödenmesinin ardından sınava katılım mümkün olacak.

Başvurular için son tarih 15 Ağustos!

2024 DHBT sınavına katılmak isteyen adaylar için başvuru tarihleri paylaşıldı. Sınav başvurusu 9-15 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecektir. Sınava girmek isteyen adayların, ödeme yapabilmek için son günü 16 Ağustos olarak açıklandı. Adaylar sınava girerken KPSS'ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT sınavını seçmek zorunda olacak. Eğer ön lisans KPSS'ye girilmişse ön lisans düzeyinde DHBT'ye başvuru yapabilecekler.

Peki, DHBT 2024 sınav ücretleri ne kadar?

DHBT sınavı 60 dakika süre ile tamamlanan bir sınav olacak. Sınav günü adaylar 10.15'te sınav merkezlerinde bulunması gerekecek. DHBT sınav ücreti bu yıl 350 TL olarak belirlendi. Herhangi bir mazeretten dolayı geç başvuru yapmak zorunda kalanlar bu ücreti %50 artırımlı olarak ödeme şartı ile kayıt yaptırabilecekler.

DHBT sınavına girebilmek için öncelikle 1 Eylül'de ön lisans sınavına katılınması zorunlu. 120 soruluk sınav tamamlandıktan sonra 22 Eylül'de bu kez iki farklı oturumdan oluşacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi sınavına girilecek. Sınav giriş belgeleri sınav gününden 10 gün önce ais.osym.gov.tr adresinden görüntülemek mümkün olacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.