DHBT 2024 başvuruları hangi tarihte? DHBT başvurusu ne zaman başlayacak?

DHBT 2024 başvuruları hangi tarihte? DHBT başvurusu ne zaman başlayacak?

2024 yılı KPSS Lisans başvurularının bir kısmı tamamlanırken; Genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri, alan bilgisi ve öğretmenlik alan bilgisi oturumu başvuruları 3-15 Mayıs tarihlerinde yapıldı. Detaylar haberimizde…

KPSS başvurularının bir kısmı tamamlanırken, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi başvuruları ise henüz başlamadı. Bu alanda sınava girecek olan adaylar, konuya dair araştırmalarını sürdürüyor. Peki, DHBT 2024 ne zaman? DHBT başvurusu ne zaman başlayacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din hizmetleri alanında görev yapmak isteyen kişilerin girmesi gereken Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) bu sene Eylül ayında gerçekleştirilecek. Söz konusu sınava başvuruda bulunmak isteyenler ise Ağustos ayını bekleyecek.

KPSS DHBT başvurusu hangi tarihte?

Kamu Personel Seçme Sınavı Lisansın genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri, alan bilgisi ve öğretmenlik alan bilgisi oturumu başvuruları 3-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. Merak edilen bir diğer alan ise Din Hizmetleri oluyor. KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi başvuruları ise 9-15 Ağustos tarihlerinde alınacak.

Adaylar, bu sınav için yapacakları başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecek.

KPSS DHBT sınavı ne zaman olacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) yapmış olduğu açıklamaya göre, 2024-KPSS Lisans, genel yetenek-genel kültür oturumu ile eğitim bilimleri oturumu 14 Temmuz'da, alan bilgisi oturumları 20-21 Temmuz'da, Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak öğretmenlik alan bilgisi oturumu 4 Ağustos'ta, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları din hizmetleri alan bilgisi testi 22 Eylül'de yapılacak.

2024 yılı KPSS sınavına girmek isteyen adayların yukarıda belirtilen tarihleri takip etmesi ve sınav gününde belirlenen kurumlarda hazır bulunması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.