EKPSS puanları ve net puanlar nasıl hesaplanıyor? Puan türleri ve katsayı bilgileri buradadır…

EKPSS puanları ve net puanlar nasıl hesaplanıyor? Puan türleri ve katsayı bilgileri buradadır…

Engelli kamu personeli seçme sınavı 28 Nisan Pazar günü tek oturumda gerçekleştirildi. Adaylara test için toplam 60 soru soruldu ve 60 dakika süre verildi. EKPSS puan değerlendirmesi her biri için ayrı ayrı yapılacaktır.

Ağırlıklı puanlar en fazla 40, en yüksek 100 olmak üzere puanlara dönüştürülerek adayların ortaöğretim düzeyi için, önlisans düzeyi için EKPSSP3 ve lisans düzeyi için EKPSSP3 puanı elde edilir. Peki EKPSS puanı nasıl hesaplanıyor? 4 yanlış cevap 1 doğru cevaba eşit mi? İşte EKPSS katsayıları ve puan türlerinin tablosu...

EKPSS puan hesaplama

EKPSS puanlarının hesaplanmasına ilişkin tablo, söz konusu sınavı geçtikten sonra adaylarının gündemine geldi. İki yılda bir yapılan engelli kamu personeli seçme sınavı, İşe Alma, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılmaktadır. Adaylar sonuçlarına göre yıllarca açık pozisyonlara başvurabilirler.

Bu yıl sınava 115.000 aday başvurdu. EKPSS'de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı olacaktır. Sınava giren kişi başına verilen doğru ve yanlış cevap sayısı belirlenecektir. İlgili sınav katılımcısının ham puanı, yanlış cevap sayısının doğru cevap sayısının dörtte birinin çıkarılmasıyla elde edilecektir. Bu testinin ortalaması ve standart sapması, ilgili teste birden az yanıt alan adayların ham puanlarını kullanacak.

Hesaplanan standart puanlar, genel yetenek ve genel kültür testleri için 0,5 olarak ağırlıklandırılacak ve aday ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanları en büyüğü 40 ve en yüksek 100 olmak üzere puana dönüştürülecek ve adayların ortaöğretim düzeyi, diploma düzeyi Önlisans ve Lisans düzeyi için EKPSSP3 hesaplanacaktır.

EKPSS 2024’te yanlış ve doğrular nasıl hesaplanıyor?

EKPSS puanı hesaplanırken, cevap sayısından yanlış cevap sayısından bir çıkarılarak ilgili teste ait aday ham puanı elde edilir. Bu bağlamda sınavda 4 hata 1 doğruya eşittir. İnceleme sonrasında ÖSYM başkanlığı veya tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirilecek ve soruların geçerli puan değeri yeniden belirlenerek derecelendirmesi gerçekleştirilecek.

Sınav sonrasında ÖSYM Başkanlığı tarafından cevaplarının değiştirilmesi gereken sorular varsa buna göre belirlenen cevap anahtarı esas alınarak yapılacaktır.