EKPSS sonucu bekleyenlere müjde! Sınav sonuçları açıklandı…

EKPSS sonucu bekleyenlere müjde! Sınav sonuçları açıklandı…

Geçtiğimiz günlerde EKPSS’ye giren adaylar merakla sonuçlarını bekliyordu. İşte bugün o heyecanlı bekleyiş sona erdi. Tercih ve yerleştirme işlemleri hangi tarihte yapılacak? İşte detaylar…

Geçtiğimiz günlerde EKPSS sınavına katılan adayların merak ettiği pek çok konu vardı. O konulara yanıtlar geldi. EKPSS’ye giren adayların tercih ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından hazırlanacak tercih kılavuzu ile gerçekleştirilecek.

Tercihler hangi tarihte başlayacak?

2024EKPSS tercihlerinin ne zaman başlayacağı en çok merak edilen konulardan birisi oluyor. Bu sorunun yanıtı henüz resmi olarak açıklanmadı. Adayların beklemiş olduğu tercih kılavuzu da henüz yayınlanmadı. Fakat, geçmiş yıllar dikkate alındığı zaman sonuçların açıklanmasından sonraki 1-2 ay içinde tercih sürecinin başladığı tespit edilmiştir.

Taban puanlar açıklandı!

EKPSS sınavına girmiş olan adayların tercih ve yerleştirme işlemlerinin ne zaman başlayacağı henüz bilinmese de tercih ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından hazırlanacak Tercih Kılavuzu ile gerçekleşecektir. Bu kılavuz ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayımlanacaktır. Kılavuzun içeriğinde engellilerin yerleştirileceği kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Tercih tarihleri de bu kılavuzda belli olacak ve adaylara duyurulacaktır.

EKPSS sınav sonuçları ile birlikte taban puanlar da açıklanmıştı. 2024-EKPSS yerleştirme sonuçlarına ilişkin taban puanlar adaylar ile paylaşıldı. Puanlar ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyine göre farklılık gösterdiği biliniyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.