Emekli maaş zammında Temmuz ayında 4 formül öne çıkıyor

Emekli maaş zammında Temmuz ayında 4 formül öne çıkıyor

Emekli maaş zammında Temmuz ayında 4 formül öne çıkıyor

Temmuz ayında emekli maaş zammı düzenlemesi olacak. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayından bu yana yapılan maaş zam düzenlemesi pek çok eleştiriye de beraberinde getirmişti. Hatta emekli maaşlarına yapılan düşük zam düzenlemeleri sonrası Ak Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde ciddi bir hezimete uğramıştı. Emekliler, protesto amaçlı sandığa gitmemişti.

Emekli maaşları tartışmaları sürmeye devam ediyor. Chp Genel Başkanı Özgür Özel, hükümet ile gerçekleştirilecek anayasa değişikliğinde şart koştu. Buna göre emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarılması şartını diğer bazı şartlarda birlikte kamuoyuna açıkladı.

Emekli maaş zammında şu ana kadar yüzde 22.42 zam kesinleşmiş oldu. Haziran ayı enflasyonu açıklandıktan sonra son rakam belli olacak.

Enflasyon zammından başka emekli maaş zamlarında 4 formül bulunuyor. Lakin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu formüllere sıcak bakıp bakmayacağı merak konusu.

İşte emekli maaş zamlarında düşünülen 4 formül:

1) Sadece 6 aylık enflasyon oranının verilmesi,

2) Enflasyon oranı yanı sıra refah payı düzenlemesi de yapılması,

3) Taban maaşın belli bir rakama yükseltilmesi,

4) Emekli maaşlarına seyyanen zam yapılması.

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum