Kendisine miras kalanların dikkatine! Öyle bir değişiklik yapıldı ki…

Kendisine miras kalanların dikkatine! Öyle bir değişiklik yapıldı ki…

Babadan dededen kalan miras yolu ile ev sahibi olan kişilere ciddi bir uyarı geldi. Paylaşımlı mülkiyet tapusu olanların dikkatli etmesi gerekecek. Mirasa dair yenilikler, tüm detayları ile haberimizde…

Miras yolu ile mal sahibi olan kişilerin, hisseli tapu satış işlemleri gerçekleşirken bu aşamada göz önünde bulundurması gereken önemli olan bazı detaylar bulunmaktadır. Bu hususlar, çok sayıda mülk sahibi için ciddi önem arz ettiği gibi söz konusu kişilerin bilinçli bir şekilde hareket etmeleri gerekmektedir.

Noter onayı alınmasına gerek kalmadı…

Miras paylarında kardeşlere aktarılma süreci içinde noter onaylı olan bir anlaşmaya gerek olmamaktadır. Miras paylarının kardeşler içinde devredilebilmesi adına, yazılı bir mutabakat metni hazırlanması ve taraflarca imzalanması sonuç almak için yeterlidir.

Hisseli tapu sahibi olan vatandaş ise, tapu satış işlemleri için farklı çözüm yolları arıyor. Birden çok kişinin ortak mülkiyetinde bulunan hisseli tapularda, hissedarların ortaklaşa alacakları kararlarla tapu devri mümkün oluyor.

Tapu devretmek için avukata vekalet şart mı?

Hisseli tapu satış işlemleri esnasında, hisse sahiplerinin ortak karar alma durumu ve tapuda hazır bulunması gereklidir. Tapu devri için avukata vekalet vererek işlemleri gerçekleştirmek mümkündür. Ancak hisseli tapu alım esnasında, Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemleri tamamlanmalı, sınırlar belirlenmeli ve parsellerin tespit edilmesi gerekmektedir.

Miras kalan bir ev için kardeşlere devri adına yazılı bir sözleşme olması halinde kolaylıkla işlem yapılabilir. Hisseli tapuların satışı için öncelikle hissedarların ortak karar alması şartı aranmaktadır.

Tapu devri işlemleri esnasında hissedar olan kişilerin tapuda hazır bulunmaları oldukça önemlidir. Satış işlemi bittikten sonra hisse sahiplerine düşen payların kendilerine ödemesi yapılmaktadır.

Hisseli tapu devri yapılacaksa tüm hisse sahiplerinin tapuda hazır bulunmaması durumunda, avukata vekalet verme hakkı olabilir. Tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi ile hisseler bölüştürülür.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum