Kolaylıklar hayata geçiriliyor... Emekliye yurtta 1 ay ücretsiz tatil

Kolaylıklar hayata geçiriliyor... Emekliye yurtta 1 ay ücretsiz tatil

Kolaylıklar hayata geçiriliyor... Emekliye yurtta 1 ay ücretsiz tatil

Emekliye yeni kolaylıklar devreye giriyor: Yurtlar emekliye yazın 1 ay ücretsiz. Sosyal tesislerde yüzde 15 indirim yapılacak. Tren, kargo ve PTTCell ve Troy Kart'la alışverişte de indirim sağlanacak.

Emeklilere yapılacak özel indirimlerin bir kısmı netleşti. 'Emekliler Yılı' kapsamında hayata geçirilmesi planlanan indirimler arasında sosyal tesislerde yüzde 15, TCDD'de yüzde 10 indirim de var. Emekliler devlet yurtlarında ise yazın 1 ay ücretsiz kalabilecek. Troy Kart ve PTTCell de emeklilere özel indirimler tanımlayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı'nda düzenlenen programda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu yılı 'Emekliler Yılı' olarak ilan ettiklerini hatırlatarak, emeklilerin her bakımdan müreffeh bir yaşam sürmelerini istediklerini söyledi. Emekliler için bu yıldan itibaren bugüne kadar sağladıkları imkanların çeşitlenerek artacağı bir süreci başlattıklarını ifade eden Işıkhan, bundan sonra atılacak adımların bazılarını duyurdu. İşte o adımlar:

Kolaylıklar hayata geçiriliyor... Emekliye yurtta 1 ay ücretsiz tatil© Akşam tarafından sağlanmıştır

KAMP DA ÜCRETSİZ

Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurtlar, yazın bir aylık dönemde emeklilerin ücretsiz kullanımına açılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bünyesindeki tesisleri ücretsiz olarak tüm emeklilere açacak.

Emekliler tüm illerde yer alan kamuya ait misafirhane, öğretmenevleri, sosyal tesis ve konukevlerinden diğer kamu görevlileri gibi yüzde 15 oranında indirimli faydalanabilecek.

3. ÜNİVERSİTE İMKANI

Sendikalar da sosyal tesislerde emeklilere özel indirim yapacak.

PTTCell tarafından emeklilere özel Emekli Paketi oluşturulacak. PTT Kargo emeklilere özel indirim sağlanacak.

TCDD yıl boyunca ana hat trenlerinde yüzde 10 indirim yapacak.

YÖK ile yapılan işbirliği kapsamında Kuşaklararası Dayanışma ve Aktif Yaşlanma temelli 3. Yaş Üniversitesi yaygınlaştırılacak.

Yerli ödeme sistemi Troy kartla fatura ödemeleri, eczane ve market ve giyim harcamalarında belirlenen üst limit dahilinde indirim tanımlanacak.

aksam.com.tr

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum