Limonun içinde bulunan C vitaminler daha fazla C vitamini var: İşte o besin

Limonun içinde bulunan C vitaminler daha fazla C vitamini var: İşte o besin

Doğa bize sayısız besin sunuyor. Ancak bu meyvelerden biri oldukça popüler. Camu camu C vitamini yönünden oldukça zengin. İşte camu camu meyvesinin bilinmeyen faydaları...

Camu camu meyvesi Amazon ormanlarının derinliklerinde yetişmektedir. Sağlık açısından pek çok mucizevi faydası vardır. Bu meyve özellikle Güney Amerika da yetişmektedir. Amazon da Peru, Brezilya, Kolombiya ve de Venezuella da bol miktar da bulunmaktadır.

Camu camu C vitamini deposu

Camu camu meyvesinin sahip olduğu taze ağırlık miktarının 60 katınca C vitamini içerir. Bu sebeple bu meyve bağışıklık sistemine iyi gelerek vücudu hastalıllara karşı koruyacaktır.

Camu camu antioksidan etki

Camu camu meyvesi karotenoidler, polifenoller ve de flavonoidler gibi maddeler açısından oldukça zengindir. Bu besinler hücre hasarının azaltılması, kanser ve kronik hastalıklarına karşı koruyuculuk sağlarken aynı zamanda antioksidan etkisiyle ödem ve toksin attırıcıdır.

Bağışıklık sistemini destekler

Antioksidanlar ve C vitamini vücudu hastalıklara karşı korurken bağışıklık sisteminin de daha iyi çalışmasına yardımcı olmaktadır.

Cilt sorunlarını azaltır

C vitamini cilt hastalıkları açısından oldukça önemlidir. Camu camu meyvesinden C vitaminin yüksek oranda olması vücut içerisinde kollajen üretimini arttıracaktır. Bu durumda kırışıklıkların azalmasını sağlayarak cildin genel görünümünü destekleyecektir.

Göz sağlığını olumlu yönde etkiler

Bu meyve göz sağlığını açısından önemli olan A vitamin ve beta karoten içermektedir. Bu bileşenler gözde bulunan hasarı azaltarak görme sorunları oluşma riskini de azaltmaktadır.

Stresi azaltan bir etki bırakır

C vitamini başlı başına vücudun stresle baş etmesinde etkilidir. Camu camu meyvesi de C vitamini yönünden oldukça zengin bir besin olduğundan dolayı strese en iyi gelecek besinler arasında yer alır. Bu besin kullanılmadan öncesinde doktora danışılmalıdır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.