Listede ismi olan hemen ödeme alacak! Kimliğini kapan PTT’ye koşuyor…

Listede ismi olan hemen ödeme alacak! Kimliğini kapan PTT’ye koşuyor…

Listede ismi olanlara PTT aracılığıyla ödeme yapılacak. Bu destek ödemelerini asla kaçırmamalısınız. Ödemeye dair tüm detaylar haberimizde…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca yapılan destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından sağlanan destek ödemeleri PTT aracılığıyla hak sahiplerinin hesaplarına geçiyor. Destek ödemeleri çerçevesinde kadınlara 2 bin TL ödeme imkânı sağlanıyor.

PTT destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahibi olan vatandaşlar adına hazırlanan destek ödemelerine ulaşmak için PTT şubelerine gidilmesi gerekiyor. Belirlenen şartları taşıyan kişiler ve özellikle kadınlar ödemelerini PTT aracılığı ile almaya devam ediyor.

Yapılan başvurular kimlik kartı ile kolay bir şekilde alınabiliyor. Bakanlığın sunmuş olduğu eşi vefat etmiş olan kadınlara yönelik düzenlenen destek ödemesine göre yapılan 2 bin TL ödemeler hesaplara aktarılıyor. Şartları taşıyan kadınların destek ödemelerini bir sene süresince düzenli olarak her ay almaları bekleniyor.

İki ayda bir hesaplara geçecek

Aylık olarak hesaplanmakta olan destek ödemeleri iki ayda bir hak sahibi kadınların hesaplarına geçecek. Ödemelerden faydalanmak adına resmi nikahlı olan eşin hayatını vefat etmiş olması şartı var. Başvurular bağlı olunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen gidilerek kimlik kartı ile yapılacak.

Fakat bu ödemelerde unutulmaması gereken bazı durumlar bulunuyor. Ödeme almakta olan kadın eğer destek ödemesi alırken adres değişikliğine giderse ödemelerde kesinti olabiliyor. Adres değişikliği durumunda kişinin tekrardan bazı işlemler yapması gerekecek. Tekrardan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapmaları gerekli. Dini nikahlı yeni eşi ile veya başka biriyle aynı evde yaşama durumu tespit edilirse ödemelerde kesinti yaşanabiliyor. Yetkililer sorgulamaları sistem üzerinden her ay düzenli şekilde yapmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.