Memur ve emekliler dikkat! Mayıs ayı enflasyon beklentisi açıklandı.

Memur ve emekliler dikkat! Mayıs ayı enflasyon beklentisi açıklandı.

Memur ve emekliler dikkat! Mayıs ayı enflasyon beklentisi açıklandı.

Milyonlarca memur ve emeklileri Temmuz ayında yapılacak zammı bekliyor. Tüik'in 4 aylık enflasyon verileri açıklandı. Buna göre Mayıs ve Haziran ayı enflasyon oranlarından sonra memur ve emeklilere verilecek maaş zammı oranı belli olacak. Milyonlarca memur ve emeklileri ilgilendiren Mayıs ayı enflasyon beklentisi belli oldu. İşte detaylar..

Ekonomistler, TÜİK'in önümüzdeki hafta açıklayacağı enflasyon verisinden önce enflasyon beklenti tahminini yayınladı. Foreks Haber'in enflasyon beklenti anketi sonuçlandı.

Ankete 18 ekonomist katıldı.

Haberde yer alan açıklamaya göre:

Ekonomistlerin mayıs ayı yıllık TÜFE verisi için medyan tahmini %74,80, ortalama tahmini ise %74,87 artış öngörüyor.

Ekonomistlerin mayıs ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) için aylık medyan tahmini %3,10, ortalama tahmini ise %3,22 artış yönünde gerçekleşti.

TÜFE'de aylık en yüksek ve en düşük artış beklentileri sırasıyla %5,00 ve %2,22 olarak belirlenirken, yıllık tahminler %76,00 ile %73,50 bandında şekillendi. 2024 yıl sonu enflasyonu için medyan tahmin %43,00, ortalama tahmin ise %43,99 seviyesinde belirlendi. Ankette yıl sonu TÜFE için en yüksek beklenti %50, en düşük tahmin ise %40 olarak kaydedildi.

Foreks Haber yıl sonu Dolar/ TL tahminini en yüksek 40.89 TL, en düşük 37 TL olarak belirtti.

Mebpersonel.org

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.