Sadece B sınıfı ehliyeti olan artık o aracı kullanacak!

Sadece B sınıfı ehliyeti olan artık o aracı kullanacak!

B sınıfı ehliyeti olanlar için sevindiren haber geldi. B sınıfı ehliyeti olanlar artık o araçların tamamını kullanabilecekler. Peki, bu ehliyet tipi ile hangi araçlar kullanılacak? İşte merak edilenler…

B sınıf ehliyeti olanları yakından ilgilendiren müjdeli bir haber ile karşınızdayız. Yapılan yeni düzenleme ile artık bu ehliyet sınıfına sahip olan kişiler, o araçları da kullanabilecek.

125 Cc’ye kadar motor kullanmak artık mümkün!

Resmi Gazete'de yayımlanan habere göre, 10 Şubat 2024 tarihi itibarıyla, artık B sınıfı ehliyeti olanlar o araçları da kullanacak. Sadece belirli araç tiplerinin yanı sıra B sınıfı ehliyet sahipleri belirli şartlar altında 125 cc'ye kadar motosiklet de kullanabilecekler.

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nden gelen son güncelleme ile beraber, belirli şartlara bağlı olarak B sınıfı ehliyet sahipleri artık 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecek

Peki, hangi şartlar gerekli?

B sınıfı ehliyet sahiplerine verilen bu yeni hakkı elde etmek isteyen sürücülerin yerine getirmesi gereken bazı önemli şartlar bulunmaktadır:

Ehliyet Yaşı: En az 2 yıllık B sınıfı ehliyete sahip olmak gerekmektedir.

Sağlık Durumu: Gereken ve belirlenen sağlık şartlarını karşılamak.

Eğitim ve Sınavlar: Gerekli direksiyon eğitimi derslerini başarıyla tamamlamak ve uygulama sınavından geçerli puan almış olmak.

Geçmiş Ehliyet Durumu: Sürücü belgesinin daha önce geçici veya daimi olarak iptal edilmemiş olması.

Başarılı bir sınav sonrası, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan A1 sınıfı sertifika, sürücü belgesi sistem kayıtlarına işlenmiş olacak. Bu işlemler için sürücü belgesine herhangi bir ek kod yazılmasına gerek kalmayacak, fakat isteyen sürücüler, iki yıl içinde bu sertifikalarını sürücü belgesine geçirebilecek.

Bu düzenleme ile birlikte, Resmi Gazete’de yayımlanan tarihten itibaren artık B sınıfı ehliyet sahiplerine tanınan yeni imkan yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Dolayısıyla, ilgili tüm sürücüler belirtilen şartları sağladıkları takdirde yeni haklarından faydalanmaya başlayabilirler. Bu değişiklikle beraber, B sınıfı ehliyet sahiplerinin daha esnek bir şekilde motosiklet kullanmalarının önü açılmış oluyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.