YKS tamamlandı, gözler tercih tarihlerine çevrildi!

YKS tamamlandı, gözler tercih tarihlerine çevrildi!

8-9 Haziran tarihlerinde yapılan TYT, AYT, YDT için adaylar iki gün boyunca ter döktü. Tamamlanan sınavların ardından gözler tercih tarihlerine çevrildi. Peki, adaylar hangi tarihlerde tercihlerini yapacak? İşte detaylar…

Uzun zamandır adayların heyecanla beklediği YKS sınavları sona erdi. Tamamlanan üç oturumun ardından şimdi ise akıllarda tek bir soru var. 2024 YKS tercihlerinin ne zaman başlayacağı ve tercih kılavuzunun ne zaman yayımlanacağı merak ediliyor.

Tercihler temmuz ayında başlayacak!

8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen TYT, AYT ve YDT oturumlarının sonuçlarının açıklanmasının ardından, tercihlerin Temmuz ayının ilk haftasında başlayacağı biliniyor. Adaylar, ÖSYM'nin belirlemiş olduğu tarihlerde ve kurallar çerçevesinde, https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle tercih yapabilecekler.

Aylardır devam eden çalışmaların sonucunda 2024 YKS sınavı geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Sınavdan çıkan öğrenciler, tercihlerinin ne zaman başlayacağını oldukça fazla merak ediyor. Aynı zamanda tercih kılavuzunun yayımlanacağı tarih de öğrenciler tarafından merak ediliyor. 8-9 Haziran'da yapılan TYT AYT ve YDT oturumlarının ardından öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih sürecine odaklanmış durumdalar.

YKS tercihlerinin başlangıç tarihi açıklandı mı?

Geçtiğimiz sene yapılan YKS sınavının ardından YKS tercihleri 27 Temmuz'da başlamış ve 8 Ağustos'ta sona ermişti. Bu sene de aynı şekilde tercih kılavuzunun Temmuz ayının ilk haftasında yayımlanacağına dair beklentiler kendini gösteriyor.

Öğrenciler başlayan tercih süreci ile beraber işlemlerini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle tercihlerini gerçekleştirebilecekler. Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM'nin belirlediği kurallar doğrultusunda elektronik ortamda tamamlayacak. Tamamlanan sınavların ardından tüm gözler şu an tercih tarihlerine çevrildi. YKS süreci ile ilgili adaylar tarafından merak edilen tüm soruların cevapları ilerleyen günlerde haberimizde olacak..

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.