1 Mayıs’ta öğretmenlerden ek ders ücreti kesilecek mi? Kaç saatlik ücret kesilecek?

1 Mayıs’ta öğretmenlerden ek ders ücreti kesilecek mi? Kaç saatlik ücret kesilecek?

1 Mayıs için öğretmenlerden ek ders ücretleri kesilecek mi? Hangi öğretmenlerden ne kadar ek ders ücreti kesilecek? Ek ders ücretlerine dair merak edilenler haberimizde…

Geçtiğimiz günlerde 1 Mayıs 2024 tarihi resmî tatil olarak hafta içine denk gelmişti. Bu tarihte tüm memurların olduğu gibi öğretmenlerin de bir gün tatil yapma hakkı olmuştu. Bu tatilin resmi tatil olarak geçmesinden dolayı Öğretmenlerin ek ders ücretlerinde kesinti olup olmayacağı konusunda araştırmalar sürüyor. 1 Mayıs günü için Öğretmenlerin ek ders ücretlerinde kesinti yapılacaksa hangi ücretin kesileceği ve ne kadar olacağı merak edilenler arasında.

Öğretmenlere resmi tatillerde ek ders ödemesi yapılıyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevine devam eden öğretmenler 1 Mayıs 2024 tarihinde 1 Mayıs İşçi Bayramı olmasından dolayı tüm memurlar gibi öğretmenler de okula gitmedi ve o günü tatil olarak geçirdi. Okula gitmeyen öğretmenler doğal olarak o gün kendisine ait olan dersi yerine getirememiş oldu. Ek ders ücretlerini ödeme şekli ile ilgili düzenlemelerin bulunduğu mevzuata göre öğretmenlere resmi tatil günleri dahil olmak üzere ek ders ücretlerini ödemesi yapılıyor.

Eğitim öğretim gününde denk gelen resmi tatillerin her biri için öğretmenler ek ders ücretlerini alabiliyorlar. 1 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşen resmi tatil için de öğretmenler ek ders ücreti ödemelerini alacak. Fakat, farklı olan bir durum var.

Hangi ek ders ücretleri kesilecek?

1 Mayıs 2024 tarihinde gerekli mevzuata göre öğretmenler ek ders ücretlerini alacaklar. Fakat nöbet görevi üzerinde kalan öğretmenler, bu görev karşılığında ek ders ücretlerini alamayacaklar. Kısacası, öğretmenler 1 Mayıs 2024 tarihinde yapmış oldukları resmin tatilden dolayı yine de ek ders ücretlerini alacak fakat o gün nöbet görevi olanlardan bu ücret kesilecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.