920 özel öğretim kuruma İş Kanunu’na aykırılıktan dolayı ceza uygulandı!

920 özel öğretim kuruma İş Kanunu’na aykırılıktan dolayı ceza uygulandı!

İş Kanunu’na aykırılıktan dolayı 920 özel öğretim kurumuna toplam 65 milyon lira idari para cezası uygulandığını dile getiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okullarda çalışan öğretmenler ile ücretli öğretmenlerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekti.

Bakan Tekin ücretli öğretmen konusuna açıklık getirdi!

Çalışan öğretmenler ile ücretli öğretmenlerin yaşadıkları sorunlara ilişkin yazılı soru önergeleri yanıtlayan Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında istihdam sağlayan yönetici ve öğretmenlerin aylık ve ek ders ücretlerine yönelik mevzuattaki düzenlemeleri vurgulayarak, uzman ve usta öğretici olarak görevlendirilecek personellerde aranacak şartların, bu yönetmelikle belirlendiğini ifade etti.

Ayrıca, ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görev yapanlar, bu şartlar altında sadece fiilen okuttukları ders görevi karşılığında ek ders ücreti alabileceğini sözlerine ekleyen, Bakan Tekin, bunun dışında bir uygulamanın mümkün olmadığını dile getirdi.

Bakan Yusuf Tekin, ders saati karşılığı ücretli öğretmen görevlendirmesi eğitim öğretimin aksatılmadan sürdürülmesi amacıyla gerçekleştiğini “aylıksız izinli” ve “raporlu” olan öğretmenler ile atama döneminde atama yapılamayan öğretmen kadroları yerine aldığına dikkat çekerek, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine ilgili Karara göre kısa ve belirli süreler kapsamında yapıldığını hatırlattı.

Mevzuata aykırı uygulamaların tespitinde disiplin ve idari cezası uygulanacak

Ders saati karşılığı ücretli öğretmen görevlendirilmesinin zorunlu hallerde ve geçici olarak başvurulan bir yöntem olduğuna dile getiren Bakan Yusuf Tekin, sözlerine şunları ekleyerek açıklama yaptı;

Özel öğretim kurumlarında görevli eğitim personeli olarak istihdam sağlayan öğretmenlerin, İş Kanunu hükümleri dahilinde kurumlarıyla kendi rızaları ile aralarında yaptıkları iş sözleşmesine göre istihdam edilmekte olduğunu dile getiren Tekin, öğretmenlerin söz konusu mevzuat ve sözleşmelerindeki haklara sahip olduklarını hatırlattı.

İş Kanunu kapsamında özel öğretim kurumlarında asgari ücretin altında eğitim personeli çalıştırılmanın suç teşkil ettiği bilgisi verilirken, Özel kurumların denetimi doğrultusunda, mevzuata aykırı uygulamaların tespiti edilmesi ile birlikte, gerekli disiplin ve idari yaptırımlar uygulanacağı bilgisi verildi.

Bu kapsamda da ülke genelinde faaliyet gösteren özel eğitim kurumlarında yapılan denetimlerde, son bir yılda 920 özel öğretim kurumuna 65 milyon lira idari para cezası uygulandığı açıklandı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.