Açık Lise e-sınav başvuruları başladı? E- sınav başvurusu nasıl yapılır?

Açık Lise e-sınav başvuruları başladı? E- sınav başvurusu nasıl yapılır?

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri e-sınav randevularını almaya başlayacak. Alınan bilgiye göre Açık Öğretim Lisesi e-sınav randevuları resmen başladı. Peki sınav randevusu nasıl alınır? İşte detaylar…

Açık Öğretim Lisesinde eğitim görmekte olan öğrenciler için yaşanan son dakika gelişmesi öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Açık Öğretim Lisesi'nde e-sınav başvuruları başladı. E-sınav başvurularının ne zamana kadar devam edeceği merak ediliyor. Peki bu sınava başvuru nasıl yapılacak? İşte e-sınavın detayları…

Randevular 23 Mayıs'ta başladı

Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 eğitim öğretim yılında 3. döneminde olup 9 ve daha az sayıda dersi olan öğrenciler için e-sınava katılmak isteyenler hakkında randevu sürecini başlatmış oldu. Randevular 23 Mayıs 2024 tarihinde alınmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu duyuruya göre adaylar işlemlerini 23 Mayıs 2024 tarihinden itibaren 3 Haziran 2024 tarihine kadar yapabilecek.

Bu konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“ 2023-2024 eğitim öğretim yılı 3. döneminde 9 ve daha az sayıda ders seçen öğrenciler, randevu almaları halinde e-sınava katılabilecekler. Sınava katılmak isteyen öğrencilerin 3 Haziran 2024 tarihi saat 23.59'a kadar açık öğretim lisesi internet sayfası üzerinden, MEBİM çağrı merkezi ve halk eğitim merkezleri üzerinden yapabilir.” denildi.

E-sınava katılanlar yüz yüze sınavına girmeyecek

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmış olduğu duyuruya göre, e-sınav 81 il ve KKTC'de belirlenen e-sınav merkezlerinde 1 ve 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sınav randevusunu onaylamış olan öğrencilerin almış oldukları randevudan herhangi bir değişiklik veya iptal durumu mümkün olmayacak. Öğrenciler 20-21 Temmuz'da iptal sebebiyle yüz yüze olan yazılı sınavlara da katılamayacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.