Ak Parti'den açıklama: Öğretmen atamalarında mülakatlar kalkıyor

Ak Parti'den açıklama: Öğretmen atamalarında mülakatlar kalkıyor

Ak Parti'den açıklama: Öğretmen atamalarında mülakatlar kalkıyor

TBMM Milli Eğitim komisyon üyesi ve Ak Parti Konya milletvekili Latif Selvi, milli eğitim akademisiyle birlikte mülakatların da kalkacağını ifade etti.

MEB’in 2025 yılından itibaren uygulamaya koyacağı kanunla beraber mülakatlar tarih oluyor.

Sn. Selvi konu hakkında şunları söyledi:

“Öğretmenlerimiz mevcut uygulamada lisans eğitimini tamamlayıp formasyonunu aldıktan sonra KPSS’ye girip bir sonuç elde ediyordu. Alan bilgisi sınavından sonra baraj olarak kabul ettiğimiz başarı çıtasını aşanlar, bir de mülakat uygulamasına giriyorlardı. Mülakat uygulamasından sonra başarılı olanlar tercihlerini yaparak, puan üstünlüğüne göre yerleşiyor ve öğretmenlik görevini ifa ediyordu. Şimdi bu yılki uygulamaya yüzde 50 sınav puanı, yüzde 50 mülakat geliyor. Bu kanunla beraber, arkadaşlarımız lisans eğitimini tamamladıktan sonra öğretmen olmak için KPSS’ye girecek, yazılı sınavda almış olduğu puanlara bağlı olarak bakanlığın ‘Öğretmen Akademisi’ sistemine müracaat edecek. Buraya katılmaya hak kazanan arkadaşlarımız 4 veya 3 dönemlik bir eğitimden geçecekler. Başarı ile geçen arkadaşlarımız 3 artı 1 sözleşme; 3 yıl sözleşmeli daha sonra artı 1 kadrolu olarak görevini yerine getirip meslek hayatına 4B sözleşmeli olarak başlamış olacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum