Bakan Tekin Yeni Müfredatta Neden Sadeleştirme Yapıldığını Açıkladı

Bakan Tekin Yeni Müfredatta Neden Sadeleştirme Yapıldığını Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Yeni Müfredata ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin A Haber ekranlarında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Tekin askı sürecinde olan Yeni Müfredatta yapılan sadeleştirmenin gerekçesini şu sözlerle açıkladı;

"Ben Haziran ayında bakan olarak görev yapmaya başladım. O tarihten itibaren yüzlerce öğretmen arkadaşımızla öğretmenler odasında sohbet ettim. Bunun ötesinde de resmi olarak ta her ayın ilk cumartesi günü Türkiye’nin tamamında Bakanlığın E- Okul sitesinde öğretmenler arkadaşlarımızın salonun kapasitesine göre randevu alabildikleri etkinlikler düzenlendi. Öğretmen arkadaşlarımıza eğitim gündemine almamız gereken konuları konuştuk, tartıştık.

Öğretmen arkadaşlarımız ısrarlı bir biçimde kendi tarafından sağlıklı verimli şekilde öğrencilere programı aksettirebilmek için haftalık ders saatlerini 2-3 saat artırılmasını talep etti… Bunu yapabilmemiz mümkün olmadığına göre sadeleştirmenin mantığı buradan ortaya çıktı."

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum