Bakan Tekin’den af açıklaması! Devamsızlık nedeniyle sınıfta kalan öğrenciler…

Bakan Tekin’den af açıklaması! Devamsızlık nedeniyle sınıfta kalan öğrenciler…

2023-2024 Eğitim-öğretim yılı sona ererken, öğrencilerden bazıları devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarı yapmak durumunda kaldı. Peki, devamsızlıklara af mı geldi? Bakan Tekin’in af açıklaması…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Etimesgut Şehit Yasin Kendircioğlu Ortaokulu'nda düzenlemiş olduğu yıllık değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantı anında merak edilen bazı sorulara cevap veren Bakan Tekin devamsızlık affı hakkında da açıklamalar yaptı.

Devamsızlıklara af olmayacak!

Eğitim öğretim yılı 14 Haziran 2024 tarihinde karnelerin alınması ile tamamen sona ermiş oldu. Öğrenciler karneleri ile birlikte devamsızlık günlerini de görmüş oldu. Bu kapsamda bazı öğrenciler sene içerisinde yapmış oldukları devamsızlıklar nedeniyle sınıf tekrar yapmak durumunda kaldı. Bu durumda kalan öğrenciler ise, devamsızlık affının olup olmayacağı konusunda oldukça meraklı. Peki Milli Eğitim Bakanı, devamsızlıktan kalan öğrencilere son bir şans daha tanıyacak mı?

Bakan bu konuda oldukça net!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin devamsızlık affı konusunda daha önceki açıklamalarında da oldukça net ifadelere yer vermişti. Herhangi bir affın olmayacağını defalarca belirtmiş olan Bakan Tekin’e yıllık değerlendirme toplantısı esnasında bu soru bir kez daha yöneltildi.

Devamsızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yapmak durumunda kalan öğrencilerin af başvurularına cevap veren Bakan Tekin;

‘’Devamsızlıkla ilgili herhangi bir af ya da benzeri düzenleme yapmayı düşünmüyoruz.

(Üniversiteye hazırlık) Çocuklarımızın bu anlamda eksiklikleri, ihtiyaç duydukları bir hazırlık süreci varsa hepsini okullarımız da açacağımız DYK kursları ile bu işi çözebileceğimizi her ortamda söylüyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.