Bakan Yusuf Tekin'den 5 branş öğretmenine müjde geldi

Bakan Yusuf Tekin'den 5 branş öğretmenine müjde geldi

Bakan Yusuf Tekin'den 5 branş öğretmenine müjde geldi

Her gelen Milli Eğitim Bakanı, ihtiyaç, gözlem ve keşiflerine göre belli başlı branşları ön plana çıkarıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de gerek müsteşarlık dönemi tecrübesi gerek akademisyen kimliği gerekse kendisine sunulan rapor ve uzman görüşmelerinden yola çıkarak bazı branşlar hakkında açıklamalar yapıyor. Bakan Yusuf Tekin, göreve geldiği günden bu yana bazı branşlar hakkında ek gayret gösteriyor. Peki Bakan Tekin, bugüne kadar hangi branşlar hakkında açıklama yaptı? İşte detaylar..

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamaları bazı branş öğretmenlerinde sevinç yarattı. Kimi dersi prestij olarak ön plana çıkarırken kimileri hakkında ise gelecek birkaç ay veya yılda norm getirileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mali koşulların sağlanması takdirde ilkokula Beden Eğitimi, Resim ve Müzik öğretmenlerinin girmesi gibi bir hayalinin olduğunu söyledi. Yeni müfredat ile birlikte bu derslere önem vereceklerini belirten Bakan Tekin, kısa vadede değil de uzun vadede bu branşlara norm getirileceğinin sinyallerini verdi.

Bakan Tekin, bunun yanı sıra Türkçe ve Yabancı Dil derslerine önem verdiğini her fırsatta dile getiriyor.

Yine bir diğer branş pdr oldu. Mahmut Özer döneminden kalan pdr normu konusunda da mali koşullar sağlandığı takdirde kademeli olarak norm getirilebileceğini ifade etti.

Son olarak Bilişim konusunda da atılımlar yapan Bakan Tekin'in önümüzdeki yıllarda bilişime yatırım yapması bekleniyor. Doğal olarak öğretmen ihtiyacı bu koşulda artacaktır.

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.