Bütün öğretmenler başöğretmen olabilir! İşte yeni düzenleme…

Bütün öğretmenler başöğretmen olabilir! İşte yeni düzenleme…

Bakanlık tarafından yapılan düzenlemelere bir yenisi daha eklendi. Açıklamaya göre öğretmenlerin hepsine başöğretmen olma yolu gözüktü. Peki, detaylar neler? İşte hepsi haberimizde…

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Artık öğretmenlerin hepsi için başöğretmen olma hayalleri gerçek olacak. Bakanlık tarafından yapılan yeni düzenleme ile tüm öğretmenlere başöğretmen olma yolu açılıyor. Detaylar haberin devamında…

Yeni ÖMK’ da kariyer basamaklarına ilişkin maddeler bulunuyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağının son hazırlıklarını da tamamladı. Bugünlerde Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulması beklenen yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda çok sayıda madde yer alıyor. Yaklaşık 18 sayfa tutan yeni meslek kanununda öğretmenlerin kariyer basamakları ile ilgili önemli maddeler dikkat çekiyor. Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda yer alan maddelere göre bütün öğretmenlere başöğretmenlik yolu açılıyor.

20 yılını dolduran bütün öğretmenlere başöğretmenlik!

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemenin ardından, öğretmenlerin dikkatini çekecek bir gelişme yaşandı. Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sürelerinde herhangi bir değişikliğe gidilmedi. Uzman öğretmen olabilmek için bir öğretmenin en az 10 yıl süreyle görev yapmış olması şartı aranıyor. Başöğretmen olabilmek için ise uzman öğretmenlikte 10 yıl süre geçmiş olması gerekiyor. Ancak kanunda önemli bir ek madde daha yer alıyor.

Yeni taslakta yer alan madde ise öğretmenleri yakından ilgilendiriyor. Bu madde ile birlikte başöğretmenlik hakkındaki son değişiklikler de netleşmiş oldu. Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında bütün öğretmenlere başöğretmenlik yolu açılmış oluyor. Buna göre meslekte 20 yılını dolduran bütün öğretmenler uzman öğretmen olup olmadığına bakılmaksızın başöğretmen yapılacak. Yani bütün öğretmenlere başöğretmenlik yolu tamamen açılmış oluyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum