Eğitim İş'ten Milli Eğitim Müdürlüğüne çağrı!

Eğitim İş'ten Milli Eğitim Müdürlüğüne çağrı!

Eğitim İş'ten Milli Eğitim Müdürlüğüne çağrı!

Başkan Çetin yaptığı açıklamada Denizli’nin köklü eğitim kurumlarından biri olan Denizli Lisesi’ndeki derslik yetersizliğine dikkat çekerek, “İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ellerinde bu kadar sayısal veri, öğrencilerin yıllara göre sayıları varken, okul binalarının depreme dayanıksız raporları dururken zamanında tedbir almamak bir sorumsuzluk örneğidir. Bu tedbirsizliklerin bir örneğini de Denizli (Anadolu) Lisesi yani ilimizin eğitim tarihine tanıklık eden KOCAMEKTEP’te karşımıza çıktı” dedi.

“5 Derslik İçin Bir Kurumu Yok Etmeyin”

Başkan Çetin açıklamalarına şu şekilde devam etti; “ Milli Eğitimdeki plansızlık her geçen gün artarak devam ediyor. İl merkezinde öğrenci sayısının sürekli artmasıyla birlikte gelişigüzel çözümlerle yeni sorunlara davetiye çıkarılıyor. Liseler Giriş Sınavı yapıldı. Sonuçlar açıklandı. Öğrencilerimizin bir kısmı sınav puanları ile nitelikli(!) okullara yerleşecek. Geriye kalan öğrencilerimiz de adrese dayalı olarak liselere yerleştirilecekler. Ancak okullarımızın birçoğunda derslik yetersizliği baş göstermekte. Depreme dayanıksız binaların bir kısmı eğitim öğretime devam ederken bazıları için güçlendirme ve tadilat çalışmalarına başlanmış durumda. Her yıl bu dönemde geçici çözümlerle bir oldu bittiyle yerleştirme yapılırken mağdur olan yine öğrenciler, öğretmenler ve okul idareleri oluyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ellerinde bu kadar sayısal veri, öğrencilerin yıllara göre sayıları varken, okul binalarının depreme dayanıksız raporları dururken zamanında tedbir almamak bir sorumsuzluk örneğidir. Bu tedbirsizliklerin bir örneğini de Denizli (Anadolu) Lisesi yani ilimizin eğitim tarihine tanıklık eden KOCAMEKTEP’te karşımıza çıktı.”

“Bir Çözüm Üretirken İki Yeni Sorun Oluşturmayın”

Başkan Çetin, “Denizli Lisesi 3 farklı binada eğitim vermekte. Ancak 2006’dan bu yana çürük raporu olan C blokta yıkım kararı, A blokta da güçlendirme kapsamına alınınca yerleşecek olan ve halen okuyan öğrenciler açıkta kalacak. Tarihi binada ikili eğitime geçilince yine 5 (beş) derslik yetersiz kalacak. Çözüm? Pamukkale Halk Eğitim Müdürlüğü binasına el koymak! Bu bir çözüm değil yeni sorunlara davetiye çıkarmaktır. Halk Eğitim Müdürlüğünün binası Denizli Lisesinin derslik gereksinimini çözmez. Halk Eğitimin fiziki yapısı örgün eğitime uygun dersliklerden oluşmuyor. Küçük ve farklı planlarda derslikleri bulunmakta. Halk Eğitim Müdürlüğünün binası için İş Sağlığı Güvenliği raporu var mıdır? Örgün eğitime uygunluk raporu düzenlenmiş midir? Halk Eğitim müdürlüğü binasını taşıyacağınız ek bina (FETÖ’den el konulan eski dershane binası) yüzlerce usta öğreticiye yetecek midir? Halk Eğitimin eğitim öğretim faaliyetlerine uygun mudur? Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki araç gereç ve donanımları, onlarca dikiiş makinası ve tezgahları hurdacıya mı vereceksiniz? Gerçekten çözüm aranıyorsa bir an önce derslik ve okul yapımı için adımların atılması gerekmektedir. Öğrenci sayısı kapasitenin çok çok altındaki İmam Hatip Liselerinde birleştirme yapılarak yeni bina sağlanabilir. Denizli Lisesinin bahçesine prefabrik bina yaparak acil derslik gereksinimi sağlanabilir. Denizli Lisesinin yeni sınıfları bir yıl süreyle başka okullarda misafir edilebilir. Başta sayın valimize ve yetkililerimize sesleniyoruz: Bir çözüm üretirken iki yeni sorun oluşturmayın” ifadelerini kullandı.

Kaynak:gunluk.tv

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.