Eğitimcilere Yönelik Şiddet Suçuna Yasal Düzenleme Ne Zaman Geliyor?

Eğitimcilere Yönelik Şiddet Suçuna Yasal Düzenleme Ne Zaman Geliyor?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı.

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da okuldan atılan yabancı öğrencisi tarafından silahla vurulan Okul Müdürü İbrahim Oktugan'ın vefatı eğitim camiasını derinden etkiledi. Öğretmenler iş bırakma eyleminde bulunarak eğitimcilere yönelik şiddet olaylarını protesto etti. Eğitimcilere yönelik artan şiddet olaylarının önlenmesi adına Cumhurbaşkanı Erdoğan kapsamlı bir düzenlemenin süratle hayata geçirileceğini duyurmuştu.

Eğitimcilere yönelik şiddet olaylarının yasal düzenlemesi Meclis'e sunulacak. Bakan Tekin düzenlemenin bürokrasi anlamında tamamladığını ifade etti. Düzenleme öncelikle önümüzde ki hafta Meclis Milli Eğitim Komisyonun da görüşülecek. Daha sonra Genel Kurul'a iletilecek. Sürecin belirlenmesinde ki temel nokta Komisyonda yaşanacak tartışmaların seyri olacak. Akabinde Düzenleme Genel Kurul'a ne zaman gelecek belirlenmiş olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.