Eğitimcileri Şiddet Olaylarından Koruma Tedbiri: "Tutuklama Cezası"

Eğitimcileri Şiddet Olaylarından Koruma Tedbiri: "Tutuklama Cezası"

TBMM Gündemine bu hafta gelmesi bekleniyor...

TBMM gündemine bu hafta eğitimcilere yönelik şiddet cezalarını artıracak kanun teklifinin gelmesi bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan taslağa AK Parti grubundan değerlendirmeler yapılacak. Düzenlemeye göre eğitimcilere yönelik tehdit, hakaret, saldırı, direnme gibi eylemlerde yüzde 50 daha fazla ceza uygulanacak.

Koruma tedbiri olarak tutuklama cezası uygulanacak. Şiddet olaylarında ise hapis cezası ertelenmeyecek, bu suçları işleyenlere tutuksuz yargılama yolu kapanarak, doğrudan tutuklama cezası uygulanacak.

Eğitimcileri yönelik şiddet olaylarını bitirmek için yasal düzenleme büyük önem arz etmekle birlikte tek başına yeterli olmayacaktır. Eğitimcilere yönelik şiddet olayı sadece şiddete uğrayan eğitimciyi değil tüm toplumu ilgilendirmelidir. Toplum nezdinde eğitimcilere yönelik şiddet olaylarına tolerans gösterilmemelidir. Öğrencilere, velilere ve öğretmenlere stres ve öfke yönetimi , iletişim ve problem çözme becerileri kazandırılmalıdır.

Sizin konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Yorum kısmında belirtebilirsiniz.

Mebpersonel/Özel Haber

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum