Ek ders zammı, rotasyon uygulaması ve sınav açıklaması! Genel Başkan Özbay açıkladı!

Ek ders zammı, rotasyon uygulaması ve sınav açıklaması! Genel Başkan Özbay açıkladı!

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili yaptığı açıklamalarda eleştirilere yer verdi. Ek ders zammı, rotasyon ve sınav açıklamasında bulundu. Detaylar haberimizde…

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında açıklama yaptı. Yeni ÖMK’nın içeriğine ilişkin bazı konulara değindi. Bu konular rotasyon, ek ders zammı ve sınav açıklaması gibi çeşitli durumları içeriyordu. Genel başkan Özbay’ın açıklamasının detayları haberimizde…

Genel başkan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu eleştirdi

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırlıklarını tamamlamış olduğu ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalarında Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu eleştiren Özbay’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar dikkat çekti.

Öğretmenin adı var Fikri Yok!

Özbay’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalardaki ifadeleri şu şekilde;

“ Öğretmenlik Meslek Kanunu: Öğretmeninin adı var Fikri Yok! Her geçen gün öğretmenlik mesleğine daha fazla zarar veren Milli Eğitim Bakanlığı yine gerçek sendikaların ve öğretmenlerin düşüncesini, taleplerine yok sayarak yeni bir meslek kanunu dayatmasına hazırlanıyor.

Geçmiş geleceğin aynasıdır, Bu meslek Kanunu'ndan bizlere muhtemel olarak bekleyen şeyler neler?

İdareye disiplin hükümleri üzerinden keyfi yetkiler verilecektir. Bu durum, öğretmenlerin baskı altında çalışmasına ve haklarının korunmamasına yol açacaktır.

Öğretmenlerin unvanlarla ayrıştırmaya, eğitim barışını bozmaya devam edilecektir! Sınav yok ama Akademi var! Bu akademide kimler hangi yetkinlikte görev yapacak ve Neye kime göre değerlendirme yapacak belli değildir.

Unvanlarla beraber verilmesi beklenen ek ücretler, kademe ilerlemesi gibi ceza alanlara verilmeyecektir. Disiplin hükümleri yine öğretmen üzerinden sopa gibi kullanılacaktır.”

Yeni ÖMK’da öğretmene rotasyon

“ 12 yılını dolduran öğretmenlerin zorunlu rotasyona tabi olması, öğretmenlerin ailelerinden ve çalışma ortamlarından kopmasına sebep olacaktır. Bu zorunlu rotasyon öğretmene sürgündür.”

Ek ders ücreti zammı

“ Ek derslerde bozdur bozdur harca cinsinden yapılan küçük artış, öğretmenlerin geçim sıkıntısını çözmeye yetmeyecektir.”

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.