Görev yaptığı şehirden uzakta tatil yapan öğretmenlere uyarı!

Görev yaptığı şehirden uzakta tatil yapan öğretmenlere uyarı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ikinci defa açılan başvurular ile il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değişikliğinde bulunacak olan öğretmenler için bazı kritik detaylar ortaya çıktı. Tüm detaylar haberimizde…

İller arası yer değişikliği başvurusu yapacak olan öğretmenler için başvuru işlemleri 11 ve 16 Temmuz tarihleri arasında tamamlanmış olacak. Başvuru sonrası yerleşmeye hak kazanan öğretmenler için atama işlemleri 18 Temmuz tarihinde sona erecek. Bu süreçte farklı bir ilde yaz tatilini geçiren öğretmenler için ise durum biraz daha farklı olacak. İşte detaylar…

İkinci duyuru metni yayınlandı!

İller arasında yapılması beklenen yer değişikliklerinde öğretmenlerin 16 Temmuz tarihinde kadar süreci tamamlamış olması gerekiyor. Bu konu ile ilgili ilk açıklama Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan iller arası isteğe bağlı ikinci duyuru metninde geldi. Ancak o durumda olan öğretmenler için süreç daha farklı ilerleyecek. Başvuruda bulunmak isteyen öğretmen görev yaptığı il ya da ilçe dışında ise ne yapacak?

Onaylanmayan başvuru geçersiz olacak!

Böyle bir durumda olan yani görev yaptığı il dışında tatilde olan öğretmenler her türlü iletişim aracını kullanarak kadrosunun bulunmuş olduğu eğitim kurumu müdürlüğünü bilgilendirmek zorunda kalacak. Bu şekilde başvurunun onaylanmasını talep edecek.

Eğitim Kurumu yöneticisi belirtilen süre içerisinde başvuruyu onaylayacak. Yapılan başvurular ise sırasıyla Eğitim Kurumu Müdürlüğü, İlçe ve İl eğitim müdürlüğü tarafından onaylandıktan sonra ancak geçerlilik kazanacak. Herhangi bir şekilde bu birimlerden biri tarafından onaylanmayan başvuru geçersiz sayılacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum