İkinci başvurularda hizmet puanı öğretmenleri mağdur edecek!

İkinci başvurularda hizmet puanı öğretmenleri mağdur edecek!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın iller arası ve il içinde yapılacak olan isteğe bağlı yer değişikliğinin ikinci başvuruları esnasında oluşan hizmet puanı detayı o öğretmenlerin mağdur olmasına neden olacak. Detaylar haberimizde…

İsteğe bağlı yer değişikliği işlemleri mebbis.meb.gov.tr ya da personel.meb.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecek. Elektronik ortamda başvuru formunu dolduran öğretmenler başvurularını resmi makamlara ulaştıracak. Aksi takdirde farklı yollarla yapılan başvurular dikkate alınmayacak.

Bazı durumlar mağduriyete neden olacak!

Yer değiştirme işlemleri ile beraber açığa çıkan bazı detaylar öğretmenlerin mağdur olmasına sebep olacak. Örneğin; yer değiştirme başvurusunda bulunacak olan bir öğretmen için başvuru formuna doğrudan yansıyacak kimlik bilgileri, bakanlık atama alanı, öğrenim süresi, hizmet süresi ve hizmet puanı oldukça önem taşıyor.

Bakanlık bu konu hakkında önemli bir uyarıda bulundu. Öğretmenler eğer bu durumu fark etmezse olumsuz sonuçlar doğurabilir. Durumu fark etmediklerinde eski bilgiler nedeniyle mağduriyet yaşayabilirler. Bunun için başvuru yapmadan hemen önce MEBBİS E-Personel modülüne girerek yanlış ya da eksik bilgi olup olmadığını kontrol etmesi gerekmektedir. Eğer yanlış ya da eksik bir bilgi varsa o bilgiler düzeltilmesi oldukça önemlidir.

İşlemden sonra hizmet puanı değiştirilse bile fayda etmiyor!

Bu başvuru süreçlerinde düzeltme aşaması da belgeye dayalı olarak yapılmaktadır. Eğitim kurumuna ya da İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gidilerek bu yönde bir talepte bulunmak mümkün. Atama esnasında öğretmenlerin tercihleri hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılıyor. Bu sebeple başvuru işlemi yapıldıktan sonra hizmet puanına etki edecek bir değişiklik başvuru sistemine yansıyamıyor.

Başvuru yapmadan hemen önce oluşabilecek eksikliklere karşılık hizmet puanı detayının dikkatli bir şekilde kontrol edilmesi tavsiye ediliyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.