İstanbul'daki öğretmen açığı belli oldu

İstanbul'daki öğretmen açığı belli oldu

İstanbul'daki öğretmen açığı belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı’nda il içi değişiklikler için süreç başladı. Her ildeki il milli eğitim müdürlükleri, boş kontenjanlarını açıklayarak tercih yapmak isteyen öğretmeler için liste halinde sunuyor. Bu listeler tüm müdürlükler tarafından hazırlandığı gibi Milli Eğitim Bakanlığı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Münhal Listeleri de paylaşıldı. Böylece hangi ilde ne kadar boş kontenjan olduğu da ortaya çıktı.

İstanbul’daki Öğretmen Açığı 21 Bin 297

İstanbul İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan listelere göre il içindeki öğretmen ihtiyacı 21 bin 297. İl içinde ataması yapılacak öğretmenler için açıklanan liste sayesinde öğretmenler 21 bin 297 öğretmen pozisyonu için tercih yapabilecek. Öğretmenlerin maksimum tercih sayısı ise 40 olarak sınırlandırılmış durumda. Aynı yere başvuru yapan öğretmenlerde ise hizmet puanına göre sıralama yapılacak

Listede yer alan bilgilere göre İstanbul’daki öğretmen açığının branşlara göre dağılımında Özel Eğitim, Sınıf Öğretmenliği ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öne çıktı.

kamumanset.com.tr

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.