Karne günü yaklaşıyor! Son hafta etkinlikleri belirlendi…

Karne günü yaklaşıyor! Son hafta etkinlikleri belirlendi…

2023-2024 eğitim öğretim yılının son günlerine girerken Bakanlık tarafından belirlenen son hafta etkinlikleri ile dönemin finalinin verimli şekilde yapılması planlanıyor. İşte, yıl sonu planları hakkında tüm detaylar…

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının son günlerinin yaklaşması ile tüm kademelerde uygulanmak üzere yaz tatiline girmeden önce öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmesinin planlandığı bir takvim hazırlandı. Bu planlama ile yıl boyunca gerçekleştirilen okul içi faaliyetlerin finali niteliğini taşıyacak 'Yıl Sonu Faaliyet Haftası Planı' üzerine çalışmalar yapıldı.

Son hafta coşkulu geçecek!

Milli Eğitim Bakanlığı, 81 ile göndermiş olduğu resmî yazı ile 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının son haftasının coşkuyla geçirilmesini hedefliyor. Bu hafta için gerekli hazırlıkların yapılması talimatının verildiği biliniyor. Karneler alınmadan önceki günlerde (10-13 Haziran) 4 gün sürecek yıl sonu faaliyet haftasında, kurumlarda öğrenci kulüpleri temsilcileri, ilgili öğretmenler ve eğitim kurumu yöneticilerinin birlikte planlayacakları etkinlikler üzerine planlamalar yapılacak.

Uygulama, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimat vermesi ile birinci dönem karnesi öncesi okullarda öğrencilerin son haftayı sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için gerçekleştirilmişti.

Her alandan farklı farklı etkinlikler yapılacak

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından özenle hazırlanan etkinlik önerilerine bakıldığında öğrencilerin; planlanmış olan takas saatinde paylaşmanın önemini kavraması hedefleniyor. Yetenek Paylaşım saatinde ise daha çok beceriye ya da ilgi duyulan bir alana dair atölye, sunum ve söyleşi içeren eğlenceli bir aktivite yapılacak. Görsel Sanat, Bilim ve Spor saatinde okullar spor turnuvalarına, müsabakalarına ve farklı sanat dallardan misafirlere ev sahipliği yapacak. Bir Derdim Var saati ise öğrencilerin sosyal sorumluluk bilinci çerçevesinde sunumlar yapacağı şekilde planlanacak.

Planlanan bu farklı alanlarda eğitici etkinlikler ile öğrenciler karne almadan hemen önceki dört gün içerisinde verimli etkinlikler yapmış aynı zamanda coşkulu bir şekilde yaz tatiline girmiş olacaklar.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.