Karne haftası yapılacak etkinlikler belirlendi!  Milli Eğitim Bakanlığı kılavuzu ve planları açıkladı…

Karne haftası yapılacak etkinlikler belirlendi! Milli Eğitim Bakanlığı kılavuzu ve planları açıkladı…

MEB okullarda son hafta yapılacak 14 etkinlik kılavuzu ve planını açıkladı. Bakanlığın hazırladığı etkinlik planları nasıl oldu? Hangi etkinlikler yapılacak? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı 2 dönem Karne haftası faaliyet çalışma planı ve kılavuzunu yayımladı. Bakanlık tarafından 2023 2024 eğitim öğretim yılının ilk döneminin son haftasına yakın bir zaman içinde ani alınan bir karar ile karne haftasında öğrencilere ders yaptırılmaması talimatını vermişti. Bu kapsamda alınan karar ile öğrenciler için çeşitli faaliyetler planlanmıştı. Yapılacak olan faaliyetler hakkında planlama bakanlık tarafından yapılarak kurumlara iletilmişti.

Aynı uygulama 2. dönem de gerçekleştirilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim öğretim yılında ilk dönem olduğu gibi 2. dönem de karne haftasında etkinlik planlarını hazırlayacak. Bu çerçevede öğretmenler Karne haftası için ders yapmayacak. Bakanlığın hazırlamış olduğu plan ve belirlenen kılavuz doğrultusunda etkinlikleri gerçekleştirecek.

Alınan yeni karar ile öğrencilere paylaşma, sorunlarına çözüm bulma, yeteneklerini fark etme, görsel bilimsel ve spor faaliyetleri ile tecrübe paylaşımı gibi farklı alanlarda etkinlikler hazırlanıyor.

Yıl sonu faaliyet haftası coşku ile geçecek!

2023-2024 eğitim öğretim yılı son günlerine yaklaşırken öğrencilerin keyifli ve öğretici olarak hazırlanan son hafta ile okula ara vermesi hedeflenmektedir. 4 gün için hazırlanan örnek plan içeriğinde bulunan faaliyetlerin ülke genelindeki bütün okullarda aynı şekilde uygulanması hedeflenmektedir.

Okullarımızda Dilimizin Zenginlikleri Projesi gibi eğitim ve öğretim yılı boyunca etkisini gösteren çalışmaların ve öğrenci kulüp faaliyetlerinin de final programları bu hafta içerisinde gerçekleşecek. Yapılan çeşitli etkinlikler ile öğrencilerin coşku ile eğitim öğretim yılını bitirmeleri amaçlanıyor. Karne haftasında yapılacak olan etkinlikler bakanlığın belirlemiş olduğu çerçevede tüm okullarda uygulanacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum