LGS 2024 Tercih sonuçları açıklanma tarihi belli oldu!

LGS 2024 Tercih sonuçları açıklanma tarihi belli oldu!

Tüm Türkiye’de aynı anda gerçekleşen LGS sınavının ardından sonuçlar belli oldu. Bu sonuçlar ile beraber tercih süreçleri de başladı. Peki tercih sonuçları hangi tarihte açıklanacak? İşte merak edilenler ve daha fazlası…

Liselere geçiş için düzenlenen sınav sonucunda yapılan tercihlerle lise öğrenimine başlamak isteyen öğrenciler için heyecanlı bekleyiş sürüyor. LGS sınavına giren 8. sınıf öğrencileri için yerleştirme dönemi devam ediyor. Peki sonuçlar hangi gün belli olacak? 2024 LGS yerleştirme sonuç sorgulama ekranı merak ediliyor.

Yerleştirme işlemleri Ağustos ayının sonuna kadar devam edecek!

2024 LGS tercih başvuruları 28 Haziran tarihinde sonuçların açıklanmasının ardından başladı. 16 Temmuz tarihinde sona erecek nakil işlemleri ile boş kalan kontenjanların ilanı doğrultusunda yerleştirme işlemleri Ağustos sonuna kadar bitmiş olacak.

9 Eylül 2024 tarihi itibariyle 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlayacak. Bu süreçte Eylül ayı öncesi hangi lisede eğitim göreceğini net olarak öğrenmek isteyenler araştırmalarını sürdürüyor.

LGS Yerleştirme sonucu açıklanma tarihi!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan kılavuz doğrultusunda, yerleştirme sonuçları için 22 Temmuz tarihi söyleniyor. 28 Haziran tarihinde başlayan başvuruların tamamlanmasının ardında sonuçlar 22 Temmuz tarihinde ilan edilecek. Sonuçlar ilan edildiğinde öğrenciler T.C kimlik numarası ve doğum tarihi ile sistem üzerinden sorgulamalarını başlatacak.

LGS 2024 sonuç belgesine ulaşmak, çıktı almak ve sorgulama yapmak için www.meb.gov.tr adresini ziyaret etmek yeterli olacak. Bakanlık ayrı bir ek belge ulaştırmayacak. Yerleştirme sonuçları ilan edildikten sonra 2577 sayılı kanun kapsamında önemli bir konu daha yer alıyor. Sonuçlara 10 günlük dava açma süreci bulunuyor.

Sonuçlar ilan edildiği tarihi izleyen günden itibaren başlayacak olan bu dönem sonuçlara yapılacak itiraz başvuruları ile işlemeye başlayan dava açma süresini etkilemiyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.