LGS sınavına girecek olanlar dikkat! Giriş belgeleri yayımlanıyor…

LGS sınavına girecek olanlar dikkat! Giriş belgeleri yayımlanıyor…

Haziran ayı içinde yapılması beklenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek olan öğrenciler giriş belgelerini ne zaman alacağını merak ediyor. Detaylar haberimizde…

LGS sınavı için hazırlıklara devam edilirken gözler sınav giriş belgelerinin yayımlanma tarihine çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı LGS sınav yerleri bilgisinin de bulunduğu sınav giriş belgelerinin mayıs ayında öğrencilerin erişimine açılacağını açıkladı. Peki, LGS sınav giriş belgeleri hangi tarihte yayımlanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) hazırlamış olduğu takvime göre, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav 2 Haziran 2024 tarihinde öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilecek. Sınav anında gerekli olan en önemli belge sınav giriş belgesi olacak. Peki, LGS sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? Öğrenciler bütün sene hazırlandıkları LGS sınavı için giriş yerlerini nasıl öğrenecek? İşte merak edilen tüm soruların cevapları…

Kendi okullarında sınava girmeyecekler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2 Haziran 2024 tarihinde yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav uygulamasında öğrenciler, Kovid-19 salgını öncesinde olduğu gibi kendi okullarında değil belirlenen farklı okullarda sınava girecekler.

LGS sınav giriş belgesine nereden ulaşılacak?

Tüm sene boyunca bu sınava hazırlanan öğrencilerin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgilerin yer alacağı LGS sınav giriş belgeleri 24 Mayıs'ta e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'nden yayımlanmış olacak.

Sınav anında bulundurulması gereken belgeler hangileri?

LGS sınavına girecek olan öğrencilerin sınava gelirken yanlarında fotoğraflı onaylı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerini bulundurması zorunlu olacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.