LGS tercihi için danışman hizmeti! 15 bin rehber öğretmen hazır

LGS tercihi için danışman hizmeti! 15 bin rehber öğretmen hazır

LGS sonuçlarının açıklanması ile beraber öğrencilerin tercih süreçleri başlamış oldu. Bu süreçte MEB’den öğrencilere destek geldi. İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenciler için büyük bir jest geldi. Sınav sonucuna göre nereyi tercih edeceği konusunda kafa karışıklığı yaşayan öğrenciler için destek imkanı sağlandı. Okulların kontenjan bilgisi ve başarı sırasına göre tercih işlemleri artık ücretsiz rehber öğretmenler ile birlikte yapılabilecek.

81 ilde danışmanlık hizmeti devam ediyor!

Milli Eğitim Bakanlığı 2024 yılı LGS tercihleri devam ederken 81 ilde danışmanlık hizmetinin yapılacağını ilan etti. 28 Haziran'da başlayan ve 16 Temmuz tarihinde tamamlanması beklenen tercih döneminde danışmanlık hizmetinden tüm öğrenciler faydalanmış olacak.

Bakanlığın yapmış olduğu faaliyetler kapsamında başlayan 15.000 rehber öğretmen ve psikolojik danışman YKS tercih danışmanlığı hizmetini LGS’ye giren öğrencilere sunacak. 81 ilde geçerli olan bu uygulama kapsamında hem rehber öğretmenleri hem de psikolojik danışmanlar bu anlamda destek sağlayacaklar.

Tercihler 16 Temmuz tarihinde ona erecek!

Özel Eğitim Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün başlattığı çalışmalar kapsamında 15 bin tercih danışma birimi hazırlandı. Bu birimler kullanılarak öğrenciler yerleşme sürecinde isteyecekleri okulları danışarak seçecek. 16 Temmuz tarihinde sona erecek olan tercih dönemi ardından sonuçlar 22 Temmuz tarihinde ilan edilecek.

Bu süreçte tercihler konusunda kafa karışıklığı yaşayan ve danışmanlık hizmeti almak isteyen öğrenciler için 81 ilde ücretsiz olarak rehber öğretmenler tarafından destek sunulacak. Bu uygulama Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak sunulmaktadır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.