Lise öğrencilerinin dikkatine! Bu sene alınan YKS puanı ne kadar süre geçerli olacak?

Lise öğrencilerinin dikkatine! Bu sene alınan YKS puanı ne kadar süre geçerli olacak?

Her sene olduğu gibi bu sene de YKS sınavına girecek olan öğrencilerin araştırmaları devam ederken, YKS sınavlarının tarihleri de yaklaşıyor. Peki bu sene YKS puanı olan öğrenci için, kaç yıl geçerli olacak? İşte detaylar…

8 ve 9 Haziran 2024 tarihlerinde YKS sınavına girecek olan lise öğrencileri için meraklı bekleyiş sona ermek üzere. Bu yıl alınacak YKS puanını kaç sene kullanacaklarını merak ediyorlar. İstenilen alan açılmadığı takdirde, bu yılın puanı önümüzdeki yıl da geçerli olabilecek mi? Detaylara haberin devamından ulaşabilirsiniz.

YKS başvuruları sona erdi

YKS sınav başvuruları tamamlanırken aynı zamanda sınavın yapılacağı tarihe çok az bir zaman kaldı. Sınava girecek olan adaylar için sınav başvuru belgeleri yakın zamanda erişime açıldı. 3.5 milyondan fazla adayın başvuru yaptığı bu sınav 8 ve 9 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Ardından adaylar elde ettikleri puanlar kapsamında tercih yapma aşamasına geçecek. Tam da bu aşamada en çok merak edilen soru eski YKS puanı ile tercih yapılıp yapılamaması oluyor.

Geçtiğimiz sene YKS sınavına girmiş olanlar için aynı puan geçerli olacak mı?

YKS sınavı yaklaşırken adaylar tarafından en çok araştırılan konu geçmiş sınavın puanının geçerliliğini koruma durumu oldu. YKS puanının kaç yıl geçerli olduğunu merak edenler için Yükseköğretim Kurumu tarafından bir genelge paylaşıldı. O genelgede sorunun cevabına yer verildi. Adaylar herhangi bir tercih yapmamış olsa bile bir sonraki yıl bu puanı kullanamayacak. Bu sebeple 2023 yılında alınan puan 2024 yılında kullanılamayacak.

2024 yılında alınan puan 2025 yılında geçerlilik sağlamayacak. Son olarak 2022 yılında uygulanan bu sistem tamamen değişti. YKS' de geçen yılın puanının kullanılması uygulaması artık geçerli değil. Her aday sınav puanını yalnızca sınava girdiği yıl kullanabilecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.