MEB, Fen, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinin yeni müfredat özeti açıkladı!

MEB, Fen, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinin yeni müfredat özeti açıkladı!

Fen bilimleri, fizik, kimya ve biyoloji derslerinin yeni müfredatı nasıl olacağı merak konusu olurken, (Milli Eğitim Bakanlığı) MEB, fen bilimleri derslerinin müfredatını özetle açıkladı. İşte sizlerle MEB aracılığıyla yayınlanan müfredat...

Millî Eğitim Bakanlığınca, kamuoyunun görüşüne sunulan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” dahlinde hazırlanan yeni müfredat taslağında, fen bilimlerine yönelik derslerin öğrencilerin ilkokuldan itibaren lise son sınıf kadar “bilimsel keşif” sürecine doğrultusunda olabilmeleri için yeniden kurguladığı açıklandı.

Bilimsel becerileri uygun ve etkili bir şekilde kullanılacak!

MEB tarafından yayınlanan, yeni müfredat taslağı kamuoyu gündemine büyük yer kaplarken, yeni tasarlanan fen bilimlerine yönelik derslerinde neler olacağı bir hayli merak konusu oldu. MEB konu ile ilgili özet niteliğinde metin paylaşarak, fen bilimleri müfredat değişikliği ile bilgileri aktardı.

MEB tarafından yayınlanan metinde, Fen bilimleri yeni müfredatı kapsamında öğrencilerin karşılaştığı problemleri fark edebilmesi, kararlar vermesi ve hayata yönelik faaliyetlerini bu kararlar doğrultusunda düzenlemesine yönelik deneyim kazanmalarını desteklemek üzere oluşturulduğu bilgisi yer alıyor.

Bu deneyimleri kazandırmak için ise fen öğretimi süreci dahilinde öğrencilerin günlük hayattaki olayları ve olguları fen kavramlarıyla ve bilimsel becerileri uygun etkili bir şekilde kullanmaları hedeflendiği bu doğrultuda çalışmalar yapıldığı bildirildi.

MEB yeni müfredat özeti açıkladı!

Öğrencilerden bilimsel araştırma süreçlerini yürütebilme ve değerlendirebilme kapsamında elde edilen kanıtların analiz edebilme, yorumlayabilme ve aynı zamanda da sonuçları farklı gösterim biçimleri doğrultusunda, temsil edebilme becerisine sahip olmaları adına yeni müfredatta 13 farklı fen bilimleri alan becerisi yer alırken, Fen bilimleri alan becerileri şu şekilde açıklandı;

“hipotez oluşturma, deney yapma, bilimsel çıkarım yapma, bilimsel model oluşturma, bilimsel gözlem, sınıflandırma, bilimsel gözleme dayalı tahmin, bilimsel veriye dayalı tahmin, operasyonel tanımlama, tümevarıma dayalı akıl yürütme, tümdengelime dayalı akıl yürütme, kanıt kullanma ve bilimsel sorgulama”

Bu alan becerilerinin tamamı birbiriyle ilişkilendirildi, bazı beceriler ise birden fazla beceriyi kapsaması amaçlanıyor.

MEB tarafından yayınlanan MEB, Fen, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinin yeni müfredat ile ilgili daha kapsamlı bilgileri aşağıda yer alan link üzerinden ulaşabilirsiniz.

MEB, Fen, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinin yeni müfredat özeti

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum