MEB Sözleşmeli Öğretmen Mülakatı KPSS'ye Yakın Zamanda Olanlar Mağduriyet Yaşayacak

MEB Sözleşmeli Öğretmen Mülakatı KPSS'ye Yakın Zamanda Olanlar Mağduriyet Yaşayacak

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen mülakat yeri ve zamanları açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için yapılacak sözlü sınava ilişkin bilgiler adayların erişimine açıldı. Edinilen bilgilere göre sözlü sınav 1 Temmuz itibariyle başlayarak, 40 gün sürecek ve 10 Ağustos tarihinde sona erecek. 20 İl Merkezinde adaylar sınava alınacak.

Yeni mülakat sistemine göre adayların KPSS puanı %50, mülakat puanı %50 alınarak değerlendirilecek. Gözlemlere göre her branş belli tarihlerde mülakata alınacak.

KPSS ise 14 Temmuz tarihinde gerçekleşecek. KPSS günü sözlü sınav yapılmayacak fakat KPSS'den önceki gün okul öncesi branş öğretmenleri sözlü sınava çağrıldı. Sözlü sınavların 20 il merkezinde yapılacak olması sebebiyle ikametgah adresi farklı olan illerde mülakata çağırılan adayların bir gün sonrasında KPSS olacağı şehre dönmesi gerekecek . Adaylar konuyla ilgili mağduriyet yaşanacağını ifade ediyor.

Mebpersonel/ Özel Haber

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum