MEB’de görev alan müdür ve müdür yardımcıları yaz tatilinde çok yorulacak! Tatil bölgelerinde iş yoğunluğu fazla olacak!

MEB’de görev alan müdür ve müdür yardımcıları yaz tatilinde çok yorulacak! Tatil bölgelerinde iş yoğunluğu fazla olacak!

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan yöneticiler için yaz dönemi çok yoğun yaşanmazken bu durum tatil bölgeleri için geçerli olmuyor. Peki, bu durumun nedeni nedir? İşte detaylar…

Yaz tatili tüm ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığın bünyesinde görev yapmakta olan müdür ve müdür yardımcıları için pek de yoğun geçmez. Yöneticiler genelde yaz tatilinde iş yoğunluğu olarak düşük bir yoğunlukla çalışırlar. Ancak bu durum yazlık bölgelerde görevine devam eden müdür ve müdür yardımcıları için tam olarak geçerli değildir. Peki neden yazlık bölgelerde görev yapan yöneticiler çok yorulacak? İşte detaylar…

Müdürler ve müdür yardımcıları tatil yapamayacak!

14 Haziran 2024 tarihi itibarıyla başlayacak olan yaz tatili tüm öğrenci ve Milli Eğitim Bakanlığı personeli tarafında heyecanla beklenmektedir. Fakat bu sefer yazlık bölgelerde görev yapan müdür ve müdür yardımcıları için durum biraz farklı olacak. Tatil bölgesinde görev yapan müdür ve müdür yardımcıları için işler karışıyor. Tatil için tatil bölgelerine giden sekizinci sınıf öğrencilerinin LGS tercih onaylarını yapmakla meşgul olacaklar.

Söz konusu tercihleri dahi bu bölgede görev yapan okullarda yapma talebi olan yazlıkçı vatandaşlara buna yetkilerinin olmadığını anlatmanın yanı sıra söz konusu tercihlerin onaylarını vermek de bu okullarımızda görev yapan yöneticilerimizin görevidir.

Tercihler yaz boyu devam etmektedir

LGS öğrencileri için üç kere açılan tercih işlemleri yaz boyu devam edecektir. Tercih işlemlerini yapmadan tatile çıkan aileler ise bu işlemlerini saat 08.30 ve 17.00 saatleri arasında açık olacak olan okullarda yapma imkanına sahiptirler.

Bazı bölgelerimizde ise sayıları bini aşan okul yöneticileri ise yaz tatilinde okullarını bir sonraki eğitim öğretim yılına hazırlamakla ilgili tercih onaylarını verme işlemleri arasında gidip gelecektir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.