Milli Eğitim Akademisi’nin detayları netleşti! KPSS puanı geçerli olacak…

Milli Eğitim Akademisi’nin detayları netleşti! KPSS puanı geçerli olacak…

Milli Eğitim Akademisi’nin detayları belirlendi. KPSS puanlarının geçerli olacağı netleşirken diğer detaylar hakkında bilgilere ulaşıldı. İşte, Milli Eğitim Akademisi hakkındaki tüm detaylar…

Milli Eğitim Akademisi'ne dair detaylar tüm öğretmen ve öğretmen adayları tarafından merakla takip edilirken bazı bilgilerin netlik kazandığı görüldü. Akademide KPSS puanları geçerli olacak ve öğretmen adayı sayısı azaltılmış olacak. Bunun yerine Maliye Bakanlığı'nın belirlediği kadro sayısı kadar öğretmen alınacak, ayrıca üniversitelerde bulunan uzman hocalar ve tecrübeli öğretmenler birlikte çalışacaklar.

Sektörde önemli bir değişiklik oluyor!

Milli Eğitim Akademisi'ne dair yapılan yeni düzenleme ile, eğitim sektöründe ciddi anlamda bir yenilik söz konusu. Bu düzenleme önemli bir değişikliğe işaret ediyor. Artık akademide KPSS puanları geçerli olacak ve bu durum ile beraber, aday sayısının üç katına kadar çağrılmasını gerektiren eski uygulamadan farklılık ile karşımıza çıkıyor. Bu durumun yerine, Maliye Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu kadro sayısı kadar öğretmen adayı akademiye alınacak ve başarı kriterlerini sağlayanlar, sözleşmeli olarak atanacaklar.

Akademide yer alacak olan eğitmen kadrosunda değişiklik!

Yukarıda belirtilen bilgilere ek olarak, Milli Eğitim Akademisi'nde yer alacak eğitmen kadrosu da değişiklik gösteriyor. Artık üniversitelerde bulunan ve alanında uzman hocalar, akademide görev alacaklar. Bu uzman hocalara, deneyimli öğretmenlerin de eşlik etme durumu söz konusu.

Bu düzenleme ile, eğitim kalitesini artırmayı ve Milli Eğitim Akademisi'nin etkinliğini artırmayı hedefleyen bakanlık bir yeniliğe imza attı. Uzman hocaların ve deneyimli öğretmenlerin bir araya gelmesi, eğitim alanındaki bilgi ve tecrübenin daha etkin bir şekilde paylaşılmasını sağlayarak eğitimde yeni bir uygulamaya kapısını açmış oldu.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.