Milli Eğitim Bakanı açıkladı! YKS soruları nasıl hazırlanıyor?

Milli Eğitim Bakanı açıkladı! YKS soruları nasıl hazırlanıyor?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yapmış olduğu açıklamasında YKS sorularının nasıl hazırlandığını anlattı. YKS sınavına girecek olan adayların merakla beklediği o açıklama ve detayları haberimizde…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ÖSYM'nin yapacağı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Son yıllar içinde katılım sayısı ile en yüksek seviyede olan sınav için bu sene de geri sayım başladı. Bakan YKS sınavına girecekler için çok önemli bir açıklamada bulundu.

Öğrencileri herhangi bir sürpriz beklemiyor!

Bakan Tekin yapmış olduğu açıklamasında;

“Öğrenciler herhangi bir sürprizle karşılaşmayacak. Bizim sizlere dağıttığımız ders kitaplarından ve müfredatta çıkacak soru havuzunun yarısı Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı görev yapan öğretmenler tarafından hazırlanıyor.”

Bakanın yapmış olduğu açıklamada YKS adaylarını rahatlatacak cinsten ifadelere yer verilmiş. Üniversiteye gitmek için bir sene boyunca bu sınava hazırlanan adaylar Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yaptığı açıklama ile soruların nasıl hazırlandığında dair fikir sahibi oldu. Bakan, soru havuzunun bakanlığa bağlı olarak görev yapmakta olan öğretmenler tarafından hazırlandığını belirtti. Bu nedenle öğrencilerin beklenmedik herhangi bir sürpriz ile karşılaşmayacaklarının müjdesini de vermiş oldu. Açıklamayı duyan YKS adaylarının içine bir nebze de olsun su serpildi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.