Mobbing ve taciz iddialarında bulunulan lise müdürü hakkında karar çıktı

Mobbing ve taciz iddialarında bulunulan lise müdürü hakkında karar çıktı

Mobbing ve taciz iddialarında bulunulan lise müdürü hakkında karar çıktı

Aynı okuldaki 4 öğretmenin taciz ve mobbing iddiaları ile ilgili hem Cumhuriyet Savcılığı hem de Milli Eğitim Bakanlığı kararını verdi..

Ankara Sincan Süleyman Demirel Lisesi Müdürü Necati A. aynı okulda görevli 4 öğretmen tarafından hem Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayet edildi hem de hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Lise müdürü Necati A'nın öğretmenleri odasına çağırarak hakaret ettiği, bazı öğretmenleri ise taciz ettiği ileri sürüldü. Okulda görevli 4 öğretmen Necati A.'yı mobbing ve cinsem taciz gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayet etti. Öğretmenler Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda da bulundu.

4 ÖĞRETMEN İFADE VERDİ

-Öğretmenlerden Z., savcılıkta verdiği ifadesinde Necati A.'nın hakaretine ve cinsel tacizine maruz kaldığını, bunu sistematik olarak yaptığını iddia etti.

-Öğretmen E., Necati A'nın herkesin içinde ve yalnızken elini pantolonunun cebine sokarak cinsel organı ile oynadığına birçok kez şahit olduğunu ve bunu görünce kafasını çevirdiğini anlattı.

-Öğretmen S., Necati A'nın okul içerisinde sürekli olarak elini cinsel organına götürdüğünü öne sürdü.

-Öğretmen F., Necati Aydın'ın yaptığı hareketlere sıkça kez şahit olduğunu, bu hareketleri her zaman yaptığını, genellikle eli cebinde oturduğunu ayağa kalktığında elleri ile cinsel organını düzelttiğini iddia etti.

BAKANLIK, İŞLEME GEREK YOK DEDİ

Milli Eğitim Bakanlığı, şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında inceleme yapması için müfettiş görevlendirdi. Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan raporda "Necati A.'nın öğretmenler üzerinde baskı kurduğu, bazı kadın öğretmenler karşısında cinsel organı ile oynayarak onları taciz ettiği iddialarının araştırıldığı anlatıldı. Tanık ifadelerinin de alındığı belirtilirken iddiaların 'sübuta ermediği' kanaatine varıldı. Raporda "Necati A. hakkında herhangi bir işlem tayinine gerek olmadığına karar verildi" ifadesi kullanıldı.

SAVCILIK: CİNSEL TACİZ SUÇU DEĞİL REFLEKS

Savcılık benzer bir karar alırken, 'cinsel organı düzeltme' eyleminin gerekçesi 'kaşınma ve refleks' olarak açıklandı: Savclık kararında "Tanıkların beyanlarından anlaşıldığı üzere Necati A'nın ayağa kalkarken ve ayaktayken cinsel organını pantolon cebinden düzelttiği bu eylemlerin cinsel davranış dışında refleks veya kaşınma nedeniyle yaptığı, cinsel taciz suçunu işlemediği, yapılan hakaret suçlamasının soyut isnat dışında kaldığı, kovuşturma yapılmasına yeterli delil bulunmadığı" ifadesi kullanıldı.

Öğretmen Z., savcılık kararına itiraz ederek Ankara Batı Sulh Ceza Hakimliği'ne ikinci bir başvuruda bulundu.

Kaynak: gazeteduvar.com

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum