Öğrenciler için büyük risk! Sınıf tekrarına Milli Eğitim müdahale edecek mi?

Öğrenciler için büyük risk! Sınıf tekrarına Milli Eğitim müdahale edecek mi?

İçinde bulunduğumuz eğitim-öğretim yılı ile birlikte eğitim kurumlarında pek çok değişikliğe yer verildi. Bunlardan birisi de öğrencilerin sınıf tekrarı oldu. Peki Bakanlık bu duruma müdahale edecek mi? İşte detaylar…

On binlerce öğrenci için bu sene sınıf tekrarı durumu ile karşı karşıya kalıyor. MEB’den bu durumda müdahale bekleniyor. Bakanlık yeni karar almazsa on binlerce öğrenci bu sene okumuş olduğu sınıfı tekrarlayacak. Detaylar haberimizde…

Alınan radikal karardan dönülecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB, 2023-2024 eğitim öğretim yılı ile beraber tüm okul kademelerinde, ilkokullarda, ortaokullarda ve liselerde önemli bazı değişikliklere imza attı. Alınan radikal kararlarla birlikte sınıf tekrarı durumu yeniden gündeme oturdu. Bakanlığın almış olduğu tedbirler nedeniyle çok sayıda öğrenci sınıfta kalma durumu ile yüz yüze geldi.

On binlerce öğrenci MEB tarafından alınan son karar ile birlikte, sınıfta kalma riski ile burun buruna kaldı. Bakanlığın almış olduğu karar ile beraber, on gün devamsızlık yapmış olan öğrencilerin sınıfta kalması netleşiyor. Mazeretsiz bir şekilde on gün boyunca okula gelmeyen bir öğrenci sınıf tekrarı yapmak zorunda kalıyor. Bu durum uygulanırsa, on binlerce öğrencinin sınıf tekrarı yapması kaçınılmaz olacak.

8 ve 12. Sınıfların devamsızlıkları çok fazla!

Özellikle ortaokulda sekizinci sınıf öğrencilerinin yine aynı zamanda liselerde 12. sınıf öğrencilerinin sınava hazırlanmak için okulların son döneminde kütüphane gibi ders çalışma ortamlarının uygun olduğu yerlere giderek ders çalışması nedeniyle okula devamsızlık yaptığı herkes tarafından bilinmekte.

Bu durumda yeterli bilgilendirme sahibi olmayan veya devamsızlık konusunda gereken titizliği göstermeyen öğrenciler sınıf tekrarı durumu ile karşı karşıya kalıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konu hakkında adım atılması ve öğrencilerin devamsızlık sorunu ile ilgili düzenleme yapılarak bu riskin ortadan kaldırılması bekleniyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise, devamsızlık ve sınıf tekrarı konusunda kararlı olduğunu birçok defa vurgulamıştır. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bu konuyla ilgili olumlu bir adım atılması hakkında henüz bir beklenti bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum