Öğretmen olma yolunda şartlar değişiyor! Üniversiteden sonra buradan da mezun olmak gerekecek!

Öğretmen olma yolunda şartlar değişiyor! Üniversiteden sonra buradan da mezun olmak gerekecek!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Milli Eğitim Akademisi” kurulacağını açıkladığı konuşmasında, Akademide başarılı olan öğretmen adaylarının sözleşmeli olarak atanacağı ve 3 yıl sonra kadroya geçeceklerini belirtti...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ilgili taslakta öğretmene yönelik şiddette cezaların artırılmasına ilişkin maddelerin bulunduğuna dikkat çekerek, Öğretmen olmak için şartlar değişmesi planlanan şartlar ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Tekin’in açıklamaların detaylarını haberimizin devamında bulabilirsiniz...

Bakan Tekin, mesleki yeterliliklere dikkat çekti.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bazı maddelerinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesinin ardından, yasayı yeniden ele aldıklarını dile getiren Milli Eğitim Bakan Tekin, bu değişiklikler ile ilgili şu bilgileri aktardı;

Bakan Tekin, “dünyadaki örneklerinin incelediklerini ve şu anda lisanstan sonra direkt öğretmenliğe atayan ülke kalmadığını” dile getirerek, öğretmenlerin hem istihdam süreci hem de istihdamdan sonrası hizmet içi eğitimde mesleki yeterliliklerinin, revize edilmesi konusunda ciddi bir eksikliğimiz var” dedi.

Adaylar, Akademiye KPSS puanı ile alınacak

Milli Eğitim Bakan Yusuf Tekin, Milli Eğitim Akademisi” kurulacağını açıkladığı konuşmasında, lisans mezunu bir öğretmenin 96 saat uygulama dersi aldığını dile getirerek, Fransa’da bu saatin 216, Belçika’da 160, İtalya’da ise 550 saat olduğunu dikkat çekti.

Bu durum karşısında yaşanan eksikler göz önünde bulundurulduğunda, kurulması planlanan Akademide öğretmen adayları branş fark olmadan, çeşitli alanlarda 550 saat eğitim tabii tutulacak.

Bu eğitim modeli doğrultusunda, adayların devlet memuru olarak kabul edilemeyeceğine dikkat çeken Bakan Tekin, adayların, akademiye KPSS puanı ile alınacağını sözlerine ekledi.

Akademide başarılı olan adayların ise sözleşmeli olarak atanacağını açıklayarak, 3 yıl çalıştıktan sonra kadroya geçeceklerini dile getiren Tekin, “Eğitimleri tecrübeli öğretmenler, üniversitelerde alanda uzmanlaşmış hocalar verecek.” Dedi.

Akademiyle birlikte aslında pedagojik formasyon eğitim verileceğini sözlerine ekleyen Bakan Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bazı maddelerinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptali sonrasında, yasayı yeniden ele aldıklarını ve akademi de bu kapsamda hazırlanan taslakta yer aldığını aktardı.

Tekin, taslakta öğretmenlere yönelik şiddet cezaların artırılmasına ilişkin maddelerin bulunduğu belirtti.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum