Öğretmen Olmak İsteyenler Dikkat! Atanması En Zor Öğretmenlik Branşları

Öğretmen Olmak İsteyenler Dikkat! Atanması En Zor Öğretmenlik Branşları

Üniversitede Öğretmenlik bölümü seçmek isteyenler dikkat. Bu haber size yol gösterebilir...

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl öğretmen ataması yapıyor. KPSS Lisans+ Eğitim Bilimleri+ ÖABT sınavları neticesinde öğretmenler branşlarına ayrılan kontenjana göre sözlü sınava çağrılıyor. Sözlü sınavdan alınan notun neticesinde öğretmen ataması gerçekleşiyordu. Fakat bundan sonrası için yapılacak öğretmen atamalarıyla ilgili süreç değişiyor.

Öğretmenlik Meslek Kanunu beraberinde Milli Eğitim Akademisinin açılması planlanıyor. Buna göre KPSS puan üstünlüğüne göre adaylar 4 dönem boyunca Akademide eğitim alacak. Eğitim sonucunda başarılı olan adaylar sözleşmeli öğretmen olarak atanarak. 3 yıl boyunca başarıyla görev yapan öğretmenler kadroya geçecek.

Bir diğer konu ise "kamuda tasarruf tedbirleri" bu kapsamda kurumlara emekli sayısı kadar atama kontenjanı tahsis edilecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 6-8 bin bandında öğretmenin emekliye ayrılmasını beklediklerini açıkladı.

Öğretmen istihdamı konusunda ciddi değişimler gündemde, az genel atama sayısı her branş için az atama anlamına geliyor. Bazı branşlarda ihtiyaç oranı çok fazla iken bazı branşlarda çok az. Dolayısıyla bazı öğretmenlik branşlarında atanmak çok daha zor bir halde....

20 Bin öğretmen ataması kontenjan dağılımı incelendiğinde özellikle bazı branşlara ayrılan kontenjan sayısı atama bekleyen on binlerce öğretmeni hayal kırıklığına uğrattı. İşte Atanması En Zor Öğretmenlik Branşları;

  1. İlköğretim Matematik
  2. Lise Matematik
  3. Fen Bilimleri
  4. Biyoloji
  5. Bilişim Teknolojileri

Mebpersonel/Özel Haber

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.