Öğretmenler için sevindiren haber Bakanlıktan geldi! Öğretmene kimse dokunamayacak…

Öğretmenler için sevindiren haber Bakanlıktan geldi! Öğretmene kimse dokunamayacak…

Bakanlığın aldığı yeni karar öğretmenleri sevindirdi. Artık öğretmene dokunan yanacak! Öyle bir karar alındı ki kimse öğretmenlere dokunmaya dahi cesaret edemeyecek. İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenler adına almış olduğu kararlara bir yenisi daha eklendi. Atılan yeni adım ile beraber öğretmenlere dokunmaya kalkan adeta yanacak. Bu karardan sonra kimse öğretmenlere dokunmaya dahi cesaret edemeyecek. Bununla karşı karşıya kalındığında ise sorumlular büyük bedeller ödeyecek.

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu ile alınan kararlar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenleme Öğretmenlik Meslek Kanunu içerisinde yer alacak. Yeni ÖMK’ya göre öğretmenleri korumaya yönelik kanun maddeleri ilave ediliyor. Bu kanun maddeleri ile beraber öğretmenlere herhangi bir şekilde şiddet uygulayan kişiler hem maddi cezaya çarptırılacak. Hem de bu durum hapis ile cezalandırılacak.

Adli cezalar %50 oranında artıyor

Bakanlığın hazırlamış olduğu ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığına da sunulan Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu yakın bir zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisinde yetkililere sunulacak. Yeni meslek kanununa bakıldığında öğretmenlere yönelik şiddet uygulamasında verilen adli cezalarda %50'lik bir artış görüldü.

Öğretmenlere şiddet uygulama cesaretinde bulunanlar göz altına alınmasının ardından yargılama süresi boyunca tutuklu kalacaklar. Öğretmene şiddet uygulayan suçlular serbest kalmayacak. Yargılama süreci sonuçlanana kadar göz altında kalacak olan zanlıların hâkim kararı ile beraat etmesi ya da hüküm giymesine karar verilecek. Öğretmene şiddet uygulanması durumunda ceza indirimi veya iyi hal gibi durumlar uygulanmayacak.

Bu kanun ile beraber Özel okullarda görev yapmakta olan öğretmenler de şiddete uğraması halinde aynı kanun maddesi kapsamında takip edilecek. Aynı şekilde devlet memuru öğretmenleri gibi işlem görecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum