Öğretmenler maaşların memnun değil Tatile para ayırabilenlerin oranı: Yüzde 6

Öğretmenler maaşların memnun değil Tatile para ayırabilenlerin oranı: Yüzde 6

Anadolu Eğitim Sendikası tarafından 5 bin 301 öğretmen ile yapılan anket sonucunda öğretmenlerin yüzde 82’sinin maaşlarından memnun olmadığı ve yalnızca yüzde 6’sının tatile para ayırabildiği görüldü.

Anadolu Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Sendikası (Anadolu Eğitim-Sen), üyeleri ile yaptığı ‘Ekonomik Durum Anketi’ni’ yayınladı. 5 bin 301 öğretmen ile yapılan 20 soruluk anket sonucunda ocak ayında maaşlarına zam yapılan öğretmenlerin geçen 5 ayın sonunda maddi durumlarından memnun olmadıkları görüldü. Öğretmenlerin yüzde 82’si maaşların memnun olmazken, yüzde 21’lik bir kısım ise geçinebilmek için ek iş yapıyor. Anadolu Eğitim Sen, yayınladıkları anketle beraber yetkilileri öğretmenlerin maaşlarında iyileştirme yapamaya davet etti.

YÜZDE 20’Sİ EK İŞ YAPIYOR

Yapılan anket sonucunda, öğretmenlerin yüzde 82’si maaşların memnun olamadığını söylerken yüzde 90 ise maaşlarının hak ettikleri düzeyde olmadığını düşünüyor. Maaşlarının düşük olmasının aynı zamanda toplum içerisinde saygınlığı azalttığı düşüncesinde olan öğretmenlerin yalnızca yüzde 5,96’sı birikim yapabiliyor. Kredi borcu olan öğretmen yüzdesi 70 iken kredi borçlarının tamamını ödeyebilenler ise yalnızca yüzde 50’si. Eğlence ve tatile para ayırabilenler yüzde 6,81 ile sınırlı kalırken yüzde 21’lik bir kesim ise ek iş yapıyor. Öğretmenliğe yeni başlayan bir eğitimcinin ise alması gerektiğini düşündükleri minimum rakam 40 – 50 bin TL arasında.

EĞİTİMDE İSTENİLEN SEVİYE YAKALANMAZ

Anadolu Eğitim Sen, anket sonuçlarını yayınlayarak çıkan sonuçlar ile yetkililerin öğretmenlerin ekonomik durumlarını düzeltmeleri gerektiğini söyleyerek, “Bir ülkenin geleceğini emanet ettiğimiz, üzerine böyle bir sorumluluk yüklediğimiz öğretmenlerimizin ekonomik durumlarının en düşük memur seviyesinde olmasının izahı yoktur. Eğitime verilen değer öğretmene verilen değerle eşdeğerdir. Siz istediğiniz teknolojik imkânları getirin ama sınıfta öğretmeni ay sonunu getiremeyen kişi konumunda bırakırsanız; hak ettiği maaşı vermezseniz, kredi kartını ödeyemez duruma düşürürseniz, kredi batağında borçla yaşamaya mahkûm ederseniz eğitimde istenilen seviyeyi yakalayamazsınız” dedi.

Kaynak: bizimyaka.com

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.