Öğretmenlere 5 saat ek ders ücreti verilecek!

Öğretmenlere 5 saat ek ders ücreti verilecek!

Sorumluluk sınavlarında görev yapacak olan öğretmenler için her oturum başına 5 saat ek ders ücreti verilmesi talep edildi. Uygulama sınavı bulunan dersler için yapılacak ek ders ödemeleri hakkındaki detaylar haberimizde…

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği 9 Eylül 2023 tarihinde yayınlandı. Yönetmeliğin içeriğinde Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, yabancı dil dersleri için farklı bir değerlendirme kategorisi geliştirildi. Bu derslerde öğrencilerin 4 temel dil becerilerinin ölçülmesine yönelik yazılı ve uygulamalı sınavlar yapılmasına karar verildi.

Bu sınavlardan başarısız olan öğrenciler sorumluluk sınavına girecek

Yenilenen Ölçme ve Değerlendirme yönetmeliğinde yer alan yazılı ve uygulamalı sınavlar bu sene uygulanmaya başlandı. 2023-2024 eğitim öğretim yılı sürecinde yapılan konuşma, dinleme ve yazılı sınavlardan başarısı sonuç elde eder öğrenciler için dönem sonunda sorumluluk sınavları yapılmaya karar verilmiştir.

Sorumluluk sınavında görev alan öğretmene ek ders ücreti

Sorumluluk sınavlarında görev alan öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve öğretmenlerine ders ve ek ders saatlerine ilişkin pazarı sınav görevi 12 maddesi kapsamında “Her derece ve türdeki örgün veya yaygın eğitim kurumlarında ilgili mevzuat gereğince yapılan ekleme, sorumluluk, dışarıdan bitirme, final, ortalama yükseltme, seviye tespiti, mesleki formasyon, adaylık eğitimi beceri sınavı ve beceri yarışması sınavlarında görevlendirilen öğretmenlere, her bir sınav komisyon üyeliğe ve her bir sınav gözcülüğü için 5 saat ek ders ücreti ödenir.” hükmü kapsamında her oturum sınav için ödenmesi gereken 5 saatlik ders ücreti ödenmemektedir.

OkuL idareleri ayrı ayrı değerlendirilmesi gereken ve her biri farklı oturumdan olan konuşma, dinleme ve yazılı sınavlar için tek oturum gerçekleştirilmektedir.

Bu konu hakkında okullara yapılacak olan sorumluluk sınavları için ödeme usulünü belirten bilgilendirilme yazısı gönderilmektedir. Her bir oturum için ayrı ayrı olacak şekilde 5 saat ek ders ödemesinin görev alan öğretmenlere yapılması ve mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda Milli Eğitim Bakanlığı Personel Daire başkanlığından talepte bulunuldu.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.