Öğretmenlere yeni cezalar geliyor! Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu gelişmeleri

Öğretmenlere yeni cezalar geliyor! Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu gelişmeleri

Yeni Öğretmenlik Meslek kanunu ile birlikte öğretmenlere ciddi anlamda ceza yaptırımları uygulanacak. Uzman öğretmenlik ve kariyer basamakları hakkında önemli düzenlemeler yapılıyor. İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkındaki hazırlıklar neredeyse tamamlandı. Hazırlıkların tamamlanması ile birlikte yeni tasarının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmesi için geri sayım başlatıldı. Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda uzman öğretmenlik hakkında çeşitli düzenlemeler yer alıyor. Aynı zamanda bu kanun tasarısı ile birlikte öğretmenlere yönelik ceza maddeleri de yürürlüğe girecek.

Uzman öğretmen ve Başöğretmen olma şartları değişiyor

Milli Eğitim Bakanlığı yeni öğretmen meslek kanunu hakkında hazırlıklarını tamamladı. Yeni meslek kanunu ile birlikte öğretmenler için bazı yenilikler meydana gelecek. Öğretmenlerin kariyer basamakları hakkındaki belirlenen şartlar yeniden düzenlenecek. Uzman öğretmen ve Başöğretmen olma şartlarında ise çeşitli değişiklikler yer alacak. Tüm bu değişikliklerin ardından öğretmenlere yönelik yeni disiplin kuralları da yönetmelikte bulunacak.

Öğretmenlere idari yaptırımlar uygulanacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın son dönemlerde gündemde olan fenomen öğretmenlere hakkındaki uyarıları da devam ediyor. Öğretmenlere sosyal medya paylaşımları konusunda uyaran bakanlık, öğrencilerin görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaşan öğretmenlere ceza vereceğini açıkladı.

Bununla birlikte öğretmenlerin öğrencilerin yanında veya direkt öğrenciye yönelik argo kelime kullanımı halinde öğretmenlere idari işlemin başlatılması ve ceza uygulamasını gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Yeni kanun tasarısının geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması bekleniyordu fakat beklenilen gerçekleşmedi. Tasarının bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulması hakkında beklentiler devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.