Öğretmenlere zorunlu yer değişikliği! Bir okulda en az 3, en fazla 12 yıl görev yapacaklar

Öğretmenlere zorunlu yer değişikliği! Bir okulda en az 3, en fazla 12 yıl görev yapacaklar

Milli Eğitim Bakanlığı Yusuf Tekin'in yapmış olduğu açıklamalarda öğretmenlere rotasyon kesinleşti. Bir öğretmen aynı okulda en az 3 en fazla 12 yıl görev yapabilecek. Bakanın açıklamaları ve daha fazlası haberimizde…

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmış olduğu açıklamada öğretmenlere rotasyon uygulamasının kesinleştiği belirlendi. Öğretmenler için zorunlu yer değişikliği getiriliyor. Bu konu hakkında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Yusuf Tekin'in ifadelerinde öğretmenlerin bulunduğu okulda en az 3 yıl görev yapması gerektiği belirtildi.

Bununla beraber öğretmenlerin aynı okulda en fazla 12 yıl görev yapma sınırı da getiriliyor.

Milli Eğitim Bakanı’nın açıklamaları

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK toplantısında yapmış olduğu sunum ile, önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulması beklenen yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu ve yeni dönem öğretmenlik şartları hakkındaki detayları açıkladı. Bakan Yusuf Tekin'in AK Parti MKYK’sına yaptığı sunumda öne çıkan başlıkları özetleyecek olursak;

-Öğretmen adaylarının göreve başlamadan önce Milli Eğitim akademisinde gördüğü 1 yıllık eğitim sürecini başarıyla tamamlaması gerekecek. Bu eğitim kapsamında öğretmenlik meslek bilgisi, müfredatla sınırlı olan özel alan bilgisi ve branş ayrımı yapılmadan bütün öğretmenlere Dil,Tarih ve Kültür konuları hakkında eğitimin verilmesinin gerekliliği ifade edildi.

-Öğretmen adayları teorik derslerde yazılı sınavla, uygulamalı derslerde ise uygulama yaptığı okuldaki Danışman öğretmen ve Akademi eğitim personeli tarafından ayrı ayrı değerlendirmeye tabi tutulacak. Her iki değerlendirmenin de ortalamasına bakılarak geçme notu hesaplanacak.

Akademideki öğretmenlere aylık 23.000 TL ödeme

-Akademide eğitim gören öğretmenler için aylık 23.000 TL tutarında ödeme yapılacak.

-Öğretmenlik mesleğinin sona ermesine neden olacak bazı tutum ve davranışlarda mesela uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, hayasızca hareketler, müstehcenlik gibi suçlar ile cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan mahkum olan öğretmen olamayacak. Görevde iken bu tür suçlardan mahkum olanların ise ceza türüne ve süresine bakılmadan mesleğine son verilecek.

-Öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumlarında en az 3 en fazla 12 yıl olmak üzere çalışma süresinin belirlenmesi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.